Politie Amsterdam-Amstelland

update 16.15 uur

Het slachtoffer gaat in medisch opzicht vooruit. Zojuist (om 16.00 uur) bereikte ons het bericht dat het slachtoffer vermoedelijk over een paar dagen uit het ziekenhuis wordt ontslagen. Er zijn op dit moment geen andere ontwikkelingen. Het rechercheonderzoek duurt voort.

Fietsers gewond
9-8-2001. Een 26-jarige fietser uit Helmond, die absoluut niet aan tramrails is gewend, kwam daar woensdagmiddag bij de Albert Cuypstraat over ten val. De man was even buiten westen en werd voor medische behandeling naar een ziekenhuis overgebracht.

Een 38-jarige vrouw verloor gistermiddag haar evenwicht toen ze op de Europaboulevard op haar fiets wilde stappen. Ze kwam ten val en raakte met haar hoofd een betonnen paal. Haar 3-jarige zoon dat in een kinderzitje zat, werd in de val meegesleurd, maar bleef gelukkig ongedeerd. Het kind had een veiligheidshelm op. De vrouw werd behandeld door ambulancepersoneel en thuis gebracht door de politie. Haar zoon kreeg een traumabeer van de agenten.



Motorrijder aangereden
9-8-2001. Woensdag tijdens de avondspits is op de Karspeldreef bij de Huntumdreef een 38-jarige motorrijder aangereden. De bestuurder had groen licht en reed langs een vrachtwagen die een tegemoetkomende auto de kans gaf om af te slaan. Een botsing was het gevolg. De motorrijder is met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis overgebracht.



Snelheidscontrole A2-Noord
9-8-2001. Gistermorgen hield de politie een snelheidscontrole op de Rijksweg A2-Noord. Voor de controle werd de laserapparatuur ingezet. De agenten zetten 58 automobilisten op de bon. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 118 kilometer per uur. Op de plaats van de controle geldt een maximumsnelheid van 70. Alle overtreders krijgen binnenkort een acceptgirokaart thuisgestuurd.



Camperkrakers gearresteerd
9-8-2001. Gisteravond arresteerde de politie twee jongemannen (16 en 17 jaar oud), die op de Nieuwe Herengracht een camper hadden opengebroken. Het duo werd door gealarmeerde agenten op heterdaad betrapt. Een van de verdachten werd direct aangehouden. De andere wist in eerste instantie te ontkomen. Hij sprong in het water langs de Nieuwe Uilenburgerstraat. Hier werd hij door agenten op het droge getrokken en alsnog gearresteerd. Beide mannen zijn ingesloten aan een politiebureau.



Jaarverslag gepresenteerd

8-8-2001. Vanochtend is op het Hoofdbureau aan de Elandsgracht het Jaarverslag 2000 aan de pers gepresenteerd. Behalve het financiële jaarverslag bevat het een uitvoerig deel waarin de operationele prioriteiten en een deel waarin personeel en organisatie aan bod komen. Ook staat er een interview met hoofdcommissaris J. Kuiper in. Het verslag, dat dit jaar de titel 'De Factor Blauw' heet, staat ook on line. Klik op het logo om het te downloaden.

Klik hier om de toespraak van de hoofdcommissaris te lezen.



Reageren op de site?
Wilt u reageren op deze site? Klik dan hier om naar ons guestbook te gaan en laat een boodschap achter.