Ingezonden persbericht

MAXDATA brengt nieuwe Vision FX 460T-notebook op de markt

Amsterdam, 9 augustus 2001 - MAXDATA, toonaangevend leverancier van computerhardware en e-business-oplossingen, breidt haar assortiment uit met de MAXDATA Vision FX 460T. Deze krachtige en handzame notebook is beschikbaar in twee uitvoeringen. Het instapmodel is uitgerust met een Intel 800 MHz Celeron-processor met cd-rom. Voor de veeleisende gebruikers is er een model dat beschikt over een 1 GHz Pentium III-processor met dvd-rom. De MAXDATA Vision FX 460T is standaard uitgerust met een 56K modem en een 10/100 Mbit netwerkkaart. Hierdoor is deze compleet uitgeruste notebook eenvoudig te koppelen aan een thuisnetwerk, zodat informatie snel kan worden uitgewisseld. De ingebouwde modem geeft gebruikers de mogelijkheid om overal en altijd te internetten.

De Vision FX 460T heeft een omvang van 31,5 x 25,6 centimeter en weegt inclusief batterij ruim 3 kg. Het 14,1 inch XGA TFT-scherm biedt met een resolutie van 1024 x 768 dots per inch een kristalhelder en overzichtelijk beeld. De notebooks hebben 64 MB SD RAM-geheugen en een vrij DIMM-slot voor verdere uitbreiding. Deze kwaliteitscomponenten worden beschermd door de sterke, fraai vormgegeven behuizing.

De notebook heeft alle standaardinterfaces en uitgebreide aansluitmogelijkheden voor USB en PS/2, en een parallelle en een seriële poort. Contact met het netwerk of internet legt de notebook via de ingebouwde 10/100 Mbit netwerkkaart of het ingebouwde 56K modem. Daarnaast is de notebook voorzien van internettoetsen (voor de startpagina, een zoekfunctie, e-mail en favorieten). Het systeem is compatible met Microsoft Windows 98/2000 en ME. De Vision FX 460T wordt geleverd met Windows ME, Works 6.0 en McAfee VirusScan.

De notebook wordt geleverd met één jaar Collection, Repair en Return. De prijs van de Vision FX 460T uitgerust met een Intel 800 MHz Celeron-processor met cd-rom zal rond de 1769 Euro (inclusief BTW) liggen. De prijs van de Vision FX 460T uitgerust met een 1 GHz Pentium III-processor en dvd-rom is 2139 Euro (inclusief BTW).

MAXDATA
MAXDATA heeft zich, sedert haar oprichting in 1988, van een gerenommeerde hardwareleverancier tot een 'e-business supplier' ontwikkeld. Het bedrijf richt zich op het bieden van complete technologieoplossingen aan bedrijven. MAXDATA produceert Belinea-monitoren, MAXDATA-pc's, -notebooks en -servers, en verkoopt deze uitsluitend via resellers en distributeurs. MAXDATA behaalde in 1999 een omzet van ruim 1 miljard euro en is genoteerd aan de Neue Markt in Frankfurt. Het bedrijf heeft naast het hoofdkantoor in Duitsland vestigingen in België, Frankrijk, Groot-Brittannië, Nederland, Oostenrijk en Zwitserland. De producten van MAXDATA zijn beschikbaar in ruim 30 landen in Europa. Meer informatie is te vinden op http://www.maxdata.nl.

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal:

MAXDATA Benelux B.V.
Emile Schmeits
Tel.: 020 - 31 13 228
E-mail: emile.schmeits@maxdata.nl

Lammers van Toorenburg PR
Sylvia Simon
Tel.: 030 - 65 65 070
E-mail: sylvia@lvtpr.nl