Korps: Limburg-Zuid, plaats: Kerkrade 9-08-2001 Politieberichten district Kerkrade (JK) Donderdag 9 augustus 2001 - 13.15 uur

Kerkrade; steekpartij
Woensdag 8 augustus werd om 23.20 uur gemeld dat er een steekpartij had plaatsgevonden bij een flatwoning aan de Einderstraat in Kerkrade. Toen de politie ter plaatse kwam, trof men op straat een 34-jarige bewoonster van die flat aan met een bebloed T-shirt. In haar hand hield ze een wapenstok waarmee ze een andere 35-jarige bewoonster te lijf wilde gaan. De politie wist het tweetal te scheiden. Ter plaatse bleek dat het slachtoffer door haar mede-flatbewoonster met een mes gestoken was. Toen het slachtoffer de verdachte wilde aanspreken over een opmerking die zij kort daarvoor gemaakt had en bij haar aan de voordeur belde, kwam de verdachte naar buiten en stak haar direct met een mes in haar borststreek. Het slachtoffer werd naar de Eerste Hulp overgebracht. Daar bleek dat de vrouw uitermate veel geluk had gehad. De steek met het mes was namelijk afgeketst op haar borstbeen waardoor een wond ontstond die gehecht kon worden. Na behandeling kon de vrouw weer naar huis. De verdachte werd uiteraard aangehouden en is inmiddels in verzekering gesteld.

Gulpen; rijverbod genegeerd
Donderdag 9 augustus om 01.15 uur zag de politie ter hoogte van een bushalte aan de Rijksweg in Gulpen een auto staan waarvan de waarschuwingslichten brandden. In de berm van de weg trof de politie een plassende 43-jarige vrouw uit Maastricht aan. De vrouw bleek gedronken te hebben. Omdat de politie niet geconstateerd had dat de vrouw in haar auto gereden had, werd haar een rijverbod van vier uren opgelegd. Omstreeks 01.45 uur werd de auto weer rijdend aangetroffen op de Rijksweg in margraten. Achter het stuur zat, ondanks het rijverbod, de vrouw. Zij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar werd na een blaastest een alcoholpromillage van 0.71 vastgesteld. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Kerkrade; diefstal motoren
In de nacht van woensdag 8 op donderdag 9 augustus werden uit een garage van een woning aan de Coumansstraat in Kerkrade de motoren van de 35-jarige bewoonster en haar man ontvreemd. De motoren zijn van het merk Harley Davidson, type Dyna Glide en Super Glide. Ze hebben een gezamenlijke waarde van ongeveer Fl. 100.000,=.

(Bureau Voorlichting district Kerkrade; 045 - 400 20 06)