Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Bank of America kiest webMethods om integratiebackbone voor corporate en investment banking te leveren

Amsterdam, 9 augustus 2001 webMethods (Nasdaq: WEBM), toonaangevend leverancier van integratiesoftware, maakt bekend dat Bank of America het webMethods-integratieplatform heeft gekozen als de technologische ruggengraat voor zijn corporate banking-integratieprogramma. Binnen dat programma vallen onder meer initiatieven voor Enterprise Application Integration (EAI), B2B-integratie en 'straight through processing' (STP). Als onderdeel van de overeenkomst zal webMethods' software de interne toepassingen van Bank of America koppelen en die toepassingen vervolgens toegankelijk maken voor de treasury-systemen van zakelijke klanten en alliantiepartners van de bank.

Het creëren van volledig geautomatiseerde zakelijke transacties, 'straight through processing' genoemd, is een concurrentievoordeel binnen de financiële sector. Dankzij het webMethods-integratieplatform kan Bank of America bedrijfsprocessen, zoals zakelijke treasury-initiatieven, zowel binnen de onderneming als in samenwerking met klanten automatiseren.

"Het vergemakkelijken van naadloze transacties door middel van 'straight through processing' is een aanzienlijk voordeel in de financiële wereld", zegt David Mitchell, bestuursvoorzitter en COO van webMethods. "Het webMethods-integratieplatform biedt Bank of America een sterke technologie-backbone om real-time verwerking mogelijk te maken van transacties door de Global Commercial Investment Bank."

In eerste instantie zal Bank of America toepassingen koppelen binnen de Global Corporate and Investment Bank- en Global Treasury Services-divisies.

Over webMethods

webMethods (Nasdaq: WEBM) is een toonaangevend leverancier van integratiesoftware. Het integratieplatform van webMethods stelt klanten in staat om een meetbaar rendement op hun investering te behalen door bedrijfsprocessen, enterprise- en legacy-toepassingen, databases en werkstromen te koppelen. Die koppeling kan zowel binnen de onderneming worden gerealiseerd als daarbuiten, met andere bedrijven. Met het integratieplatform van webMethods kunnen klanten kosten verminderen, nieuwe bronnen van inkomsten genereren, de banden met hun klanten verstevigen, de efficiëntie van de distributieketen verbeteren en de interne zakelijke processen stroomlijnen.

webMethods is in 1996 opgericht en heeft haar hoofdkantoor in Fairfax, Virginia. Het bedrijf heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Europa, Azië en de Pacific. webMethods bedient wereldwijd meer dan 625 klanten, waaronder wereldwijde top-2000-bedrijven zoals Citibank, Dell, Eastman Chemical, The Ford Motor Company, Grainger, Motorola en Starbucks. Strategische partners van webMethods zijn onder andere Accenture, Ariba, Broadvision, Commerce One, Deloitte Consulting, EDS, Hewlett-Packard, i2 Technologies, J.D. Edwards, KPMG Consulting, Microsoft, Oracle, SAP AG en Siebel Systems. Meer informatie over het bedrijf is beschikbaar op www.webmethods.com

Contactpersonen:

Jill Latta
webMethods
+31 (0)20 491 97 37
jlatta@webmethods.com

Annemieke van Herk
Footprint Marketing
+31 (0)20 417 71 77
annemieke@footprint.nl