VIB Utrecht, 9 augustus 2001

Corio heeft de VS verlaten

Corio N.V., beleggingsmaatschappij in commercieel vastgoed, heeft haar laatste object in de Verenigde Staten verkocht voor ? 60,9 miljoen. De verkoop van het kantoorobject L'Enfant Plaza in Washington DC past binnen de strategie van Corio om verder te groeien in Europa met een primaire focus op retail.

L'Enfant Plaza maakte sinds 1996 deel uit van de portefeuille en beslaat 24.500 m² kantoorruimte en 298 parkeerplaatsen. De opbrengst van dit object ligt boven de taxatiewaarde van ultimo 2000.

In 1998 kondigde Corio (toen nog onder de naam VIB) aan zich op Europa te concentreren en zich derhalve volledig terug te trekken uit Noord-Amerika. De Noord-Amerikaanse portefeuille bestond eind 1997 uit 14 objecten (met een totale waarde van ? 330,8 miljoen) en besloeg in totaal 26 % van de totale portefeuille. Met de verkoop van dit object in de Verenigde Staten heeft Corio uitsluitend nog beleggingen in Europees commercieel vastgoed en daarmee een belangrijk onderdeel van haar strategie gerealiseerd.

Profiel van Corio
Corio (de nieuwe naam van VIB en WBN) is een onafhankelijke beleggingsmaatschappij in Europees commercieel vastgoed met een primaire focus op retail. De aandelen zijn beursgenoteerd waardoor instituten en particulieren gemakkelijk toegang hebben tot de hoogwaardige portefeuille. Deze is vooralsnog geconcentreerd in Nederland, Frankrijk en Spanje en bestaat uit winkels en -in mindere mate- kantoren en bedrijfsruimten. Gekoerst wordt op snelle expansie in Europa. Met haar beleggingen streeft Corio een zo hoog mogelijk rendement bij een beperkt risico na. De nadruk op retail en de geografische spreiding in Europa verlagen de conjunctuurgevoeligheid. Daarbij wordt een dynamisch portefeuillebeleid gevoerd. Corio is betrokken bij verschillende fases van het beleggingsproces. Dit gebeurt vanuit een professionele en toegewijde organisatie. Activiteiten als (center)management, verhuur, marketing, renovatie, acquisitie en verkoop van vastgoed vragen naast juridische, financiële en fiscale expertise ook lokale marktkennis. Deze deskundigheid is ondergebracht in de lokale organisaties in Nederland (Utrecht), Frankrijk (Parijs) en Spanje (Madrid).

Corio is een beleggingsmaatschappij met veranderlijk kapitaal en een closed-end karakter. De aandelen Corio zijn hierdoor een meer liquide belegging dan directe beleggingen in vastgoed. De marktkapitalisatie bedraagt heden ongeveer ? 1,6 miljard en de omvang van de vastgoedportefeuille bedraagt ongeveer ? 2,7 miljard.