Ingezonden persbericht


M205 ergonomisch en licht

Hoofddorp, Nederland, 9 augustus 2001 - Plantronics introduceert de M205 serie headsets: stijlvolle headsets die bestaan uit een oordopje met een microfoontje in het snoer, die een hoge geluidskwaliteit bieden. De M205 is voorzien van Helmholz microfoontechnologie die een natuurlijke stemoverdracht en geluidskwaliteit garandeert. De ingebouwde akoestische piekbescherming voorkomt beschadigingen aan het gehoor van de gebruiker.

"Ons onderzoek toont aan dat vele beginnende gebruikers van headsets zich voelen aangetrokken tot een product met een discreet oordopje, maar als men dat eenmaal gebruikt, blijkt de geluidskwaliteit niet aan de eisen te voldoen", zegt Paul Clark, Marketing Director van Plantronics. "De nieuwe M205 serie headsets laten spraak natuurlijk klinken. Het zijn prima handsfree producten voor de consument die vraagt om de beste geluidskwaliteit, draagcomfort en een stijlvol ontwerp".

De Flexfit technologie van Plantronics levert een ergonomische vormgeving op, waardoor de microfoon is gescheiden van de controleknop in het snoer om storingen tijdens het aanpassen van het volume te voorkomen. De M205 serie is uitgevoerd in chroom met donkerblauw en is beschikbaar in drie modellen. De M205 heeft een volume en mute-knop in het snoer en past op vele modellen mobiele telefoons. De M206-N1 is speciaal ontworpen voor de Nokia 3000 en 8000 modellen en de M206-N2 is gemaakt voor gebruik met de Nokia mobiele telefoons uit de series 5100, 6100 en 7100. Zowel de M206-N1 als de M206-N2 bieden de mogelijkheid om telefoontjes aan te nemen of te beëindigen met het knopje in het snoer. Alle producten in de M205 serie zijn nu verkrijgbaar en kosten ¤ 20,25 incl. BTW.

Plantronics
Plantronics introduceerde de eerste lichtgewicht communicatie-headsets in 1962 en wordt algemeen beschouwd als marktleider in dit segment. De onderneming levert headsets aan telefoonmaatschappijen en zakelijke afnemers in de gehele wereld. Plantronics' headsets worden veelvuldig gebruikt door Fortune 500 bedrijven en zijn toegepast in vele bioscoopfilms en bij belangwekkende gebeurtenissen. Zo kwamen Neil Armstrongs befaamde woorden "One small step for man..." in 1969 tot ons via een Plantronics headset. Plantronics, Inc. heeft haar hoofdkantoor in Santa Cruz, V.S. en is opgericht in 1961. De onderneming heeft een beursnotering (NYSE:PLT) en vestigingen in 19 landen met in totaal 2500 medewerkers. Plantronics' producten worden verkocht en onderhouden door een wereldomspannend netwerk van geautoriseerde Plantronics marketingpartners. Meer informatie over de onderneming en haar producten biedt www.plantronics.com.

Voor publicatie op te nemen informatie:
Plantronics is bereikbaar vanuit Nederland op (0800) 752 68 76. Vanuit België en Luxemburg: (00800) 75 26 87 66.
Internet: www.plantronics.com.