RKC Waalwijk

Korea wint in Waalwijk

9 augustus - In een gelijk opgaande strijd heeft het nationale team van Korea met 1-0 gewonnen van RKC Waalwijk. De hand van Guus Hiddink was terug te vinden, De Koreanen wisten elkaar makkelijk te spelen. Tot echt uitgespeelde kansen kwamen de Koreanen nauwelijks. Het was dan ook Jung Hwan Ahn, speler van Perugia, die met een schitterend afstandsschot Rob van Dijk wist te verschalken. Twee minuten later lukte het dezelfde speler bijna weer, maar nu kwam de lat doelman Rob van Dijk ten hulp.
RKC Waalwijk kwam eigenlijk ook niet echt in de problemen, maar aanvallende impulsen leidden maar sporadisch tot dreiging richting het Koreaanse doel. Pas nadat in de tweede helft Petrov en van Diemen in het elftal waren gekomen, wist RKC Waalwijk ook aanvallend wat druk uit te oefenen op de Koreaanse verdediging. Tot doelpunten kwam het echter niet meer.

Opstelling RKC Waalwijk: Rob van Dijk, Michael Lamey (46 / Abdeslam Assouiki), David Nascimento (83/Teixeira), Peter van den Berg, Carlosm van Wanrooy ( 46/Fabian Peppinck), Joey Gudjonsson, Yuri Cornelisse, Dejan Govedarica (56/Petrov), Rick Hoogendorp, Ivar van Dinteren (77/Patrick van Diemen), John van Loenhout (78/Giovanni Franken).

Opstelling Korea: Dong Myung Seo (46/Tai Uk Choi), Min Sung Lee, Hee Jun Joon, Chong Gug Song, Young Pyo Lee, Eul Yong Lee, Chun Soo Lee, Jong Chun Han, Jung Hwan Ahn (63 Kuen Woo Jun), Dong Gook Lee, Nam Il Kim