Willem II

Nipte zege voor Middlesbrough

9 augustus 2001
Willem II - Middlesbrough 0-1

Willem II speelde haar laatste oefenduel tegen Middlesbrough, de nummer 14 van de Engelse Premier League van afgelopen seizoen. De gasten gebruikten 19 spelers gedurende negentig minuten matig voetbal. Een doelpunt vlak voor rust gescoord door Windass was voldoende voor de Engelse zege.

Willem II startte goed. Een korte combinatie in het zestienmetergebied leidde tot een goed schot van Abdellaoui dat doelman Schwarzer tot corner verwerkte. Een heel mooie hakbal in dezelfde minuut van Ceesay miste op een haar na het Engelse doel. Daarna ontwikkelde zich voornamelijk een strijd op het middenveld waarbij beide teams beurtelings de duels wonnen. Echte vrije kansen deden zich voor de doelen niet voor. Willem II gaf niets weg, de Engelsen ook niet. De Willem II-aanvallen strandden in de meeste gevallen door te korte combinaties in het strafschopgebied van de tegenstander. Pas in de 43e minuut werd de wedstrijd opengebroken. Linksbuiten Greening maakte een mooie actie aan de zijlijn, haalde vervolgens de achterlijn, zette perfect voor en Windass kopte de bal onhoudbaar in de benedenhoek: 0-1 In de tweede helft zette Willem II wat meer druk op de verdediging van Middlesbrough. Toch was de eerste kans voor de bezoekers. Windass schoot echter vrijstraand voor het doel in de handen van De Vlieger. Ook Ricard kreeg een mogelijkheid om de stand op 0-2 te brengen maar voordat hij het doel trof bracht hij met de hand de bal onder controle. Terecht werd het doelpunt door scheidsrechter Koopman afgekeurd. De arbiter moest soms optreden als vredesstichter omdat enkele spelers elkaar onvriendelijk bejegenden. Kreeg Abdellaoui al voor de rust een gele kaart, na de pauze trok Koopman nog kaarten voor Mathijsen en Cooper. Willem II drong aan. Het wilde gelijkmaken. Sanou ingevallen voor Bombarda stelde wisselkeeper Dean op de proef. Abdellaoui omspeelde op zijn beurt drie verdedigers maar stuitte eveneens op de doelman. Een mooie combinatie tussen Abdellaoui, Mathijsen en Ceesay werd andermaal onschadelijk gemaakt door de voortreffelijk ingevallen keeper Dean. Een gelijkmaker zou de verhoudingen in het veld wat beter hebben weergegeven. Het echte werk gaat echter nu pas beginnen. (PA/RV)