Politie Amsterdam-Amstelland

Shooting Damrak (update)
9 August 2001. The criminal investigation department of the Amsterdam-Amstelland inner city police is proceeding the investigation of the shooting that took place yesterday in a bar at the Damrak. A 41 year old man from Scotland was injured. According to hospital information last night, the victims condition was severe but stable.

The investigation so far has brought up the following results. The bar was very crowded and therefore rather noisy. There were an estimated 100 people inside. So far, no provable arguments for the shooting have come up. It just happened that the victim was hit by a bullet. Nobody noticed the shooting itself.

When the visitors realised what had happened, three men struggled their way outside. One of them is believed to be the shooter. A number of visitors followed the suspect. In the Nieuwezijds Kolk neighbourhood, the suspect dropped of his gun and some clothes. He disappeared. The police have taken in the goods that were left behind. The police are looking for witnesses that were in or near the bar at about half past two pm. The bar is situated directly across the canal boats on the Damrak. People who have seen the visitors following the suspect, are also requested to contact the police at (020) 559 23 21. update 4.15 pm

The medical condition of the victim is improving. At 4 p.m. today, we were informed that he wil probably be released from hospital within a few days. At this moment, there are no further details. The investigation continues.
Sigarenwinkel overvallen
10-8-2001. Een gemaskerde en gewapende man heeft gistermiddag een sigarenwinkel aan de Uiterwaardenstraat overvallen. De overvaller bedreigde de eigenaar van de sigarenwinkel met een vuurwapen en dwong hem tot afgifte van geld. Met enkele honderden guldens ging de verdachte er vervolgens lopend vandoor. Niemand raakte gewond. Camperkrakers gearresteerd
9-8-2001. Gisteravond arresteerde de politie twee jongemannen (16 en 17 jaar oud), die op de Nieuwe Herengracht een camper hadden opengebroken. Het duo werd door gealarmeerde agenten op heterdaad betrapt. Een van de verdachten werd direct aangehouden. De andere wist in eerste instantie te ontkomen. Hij sprong in het water langs de Nieuwe Uilenburgerstraat. Hier werd hij door agenten op het droge getrokken en alsnog gearresteerd. Beide mannen zijn ingesloten aan een politiebureau.
Motorrijder aangereden
9-8-2001. Woensdag tijdens de avondspits is op de Karspeldreef bij de Huntumdreef een 38-jarige motorrijder aangereden. De bestuurder had groen licht en reed langs een vrachtwagen die een tegemoetkomende auto de kans gaf om af te slaan. Een botsing was het gevolg. De motorrijder is met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis overgebracht. Horecacontrole Nieuwendijk
10-8-2001. Gisteravond heeft het Horeca Interventie Team een café aan de Nieuwendijk gecontroleerd. Er werd opgetreden omdat het etablissement werd gerund zonder te zijn voorzien van de vereiste vergunningen (exploitatie- en drankvergunning). Verder arresteerde de politie zes personen. Het ging om de eigenaar van het café, twee straatdealers en drie illegale werknemers. Het café is gisteravond gesloten. De Belastingdienst stelt een nader onderzoek in.



Steekpartij op de Dam
10-8-2001. Een onbekende man heeft gisteravond op de Dam een 24-jarige man met een fietsketting geslagen en met een mes in zijn oog gestoken. Het slachtoffer is opgenomen in een ziekenhuis. Hij wenst niet mee te werken aan het onderzoek. De messentrekker is voortvluchtig. Volgens getuigen ging aan de steekpartij een vechtpartij vooraf. Waarom de mannen aan het vechten waren, is niet bekend.



Verkeerscontroles in de regio
10-8-2001. Gistermiddag hield de politie een snelheidscontrole op de Basisweg. Van de gecontroleerde bestuurders reden er 17 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 114 kilometer per uur. Op de plaats van de controle geldt een maximumsnelheid van 70.

Bromfietscontrole Nieuwmarkt
Op de Nieuwmarkt hield de politie gistermiddag een bromfietscontrole. De agenten controleerden 47 brommers en schreven 31 bonnen uit voor diverse verkeersovertredingen. Twee bestuurders werden gearresteerd. Zij worden ervan verdacht aan het framenummer van hun bromfiets te hebben geknoeid.

Verkeerscontrole Eerste Constantijn Huygensstraat Gistermiddag hield de politie een verkeerscontrole op de Constantijn Huygensstraat. In totaal gingen er 25 automobilisten op de bon. Het ging daarbij onder meer om het niet dragen van de autogordel, dubbelparkeren, ontbreken van een APK-keuring en onverzekerd zijn. Een bestuurder bleek te hebben gedronken. Een blaastest af 0,6 promille aan. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.



Aanrijding Provinciale weg
10-8-2001. Bij een aanrijding tussen drie personenauto's op de kruising van de Provinciale weg met de Oosteinderweg zijn gistermiddag zes inzittenden gewond geraakt. De slachtoffers zijn met ambulances naar het ziekenhuis gebracht. Vier van hen zijn met onbekend letsel opgenomen. Brandweerlieden knipten twee voertuigen open. Ook personeel van de traumaheli verleende assistentie.



Moordzaak opgelost
10-8-2001. De recherche van bureau Houtmankade heeft in opdracht van de officier van justitie van het parket Amsterdam een 52-jarige man aangehouden in verband met een levensdelict. Hij wordt ervan verdacht op 21 juni 1998 een 47-jarige bewoner van de Solebaystraat met messteken om het leven te hebben gebracht. De aanleiding was een oplopende ruzie over voetballende jeugd. De verdachte heeft een bekentenis afgelegd en wordt vandaag voorgeleid voor de rechter-commissaris.

Tijdens het rechercheonderzoek kwam de man als verdachte naar voren. Hij sloeg echter op de vlucht en kon daarom niet worden gearresteerd. Voor zijn arrestatie stond hij internationaal gesignaleerd in de opsporingsregisters. Recentelijk werd hij aangehouden door de Surinaamse politie. Afgelopen dinsdag is de verachte opgehaald door agenten van het rechercheteam.




Reageren op de site?
Wilt u reageren op deze site? Klik dan hier om naar ons guestbook te gaan en laat een boodschap achter.