Horses of the Dutch



Nederland strijdt voor medaille tijdens Europese Kampioenschappen Dressuur
In het Duitse Verden zijn vandaag de Europese Kampioenschappen Dressuur van start gegaan. Nadat gisteren alle paarden van het Nederlandse team de veterinaire keuring hebben doorstaan, rijden vandaag Gonnelien Rothenberger (Jonggors Weyden) en Arjen Teeuwissen (Gestion Goliath T) de Grand Prix voor het landenklassement. Morgen zullen Ellen Bontje (Gestion Silvano N) en Anky van Grunsven (Gestion Idool) aan start komen en zal bekend worden welk land Europees Kampioen wordt.

Favoriet voor het teamgoud is Duitsland. De strijd om het zilver en het brons zal gaan tussen de teams van Denemarken, Spanje en Nederland. Nederland won de landenwedstrijd in Arnhem en werd tweede tijdens het prestigieuze concours in Aken, terwijl Spanje hier derde werd. Twee weken geleden lieten de Denen in Lingen zien dat ze in goede vorm zijn. Het belooft dus een spannende strijd te worden. In totaal komen tien teams met vier ruiters aan de start. Daarnaast starten nog dertien ruiters alleen voor de individuele titel. Aan de hand van de resultaten van de drie beste combinaties per équipe wordt het landenklassement opgemaakt. Voor de individuele medailles volgen nog de Grand Prix Special op zaterdag en de Kür op Muziek op zondag.

Het Nederlandse team heeft een andere samenstelling dan tijdens de Olympische Spelen in Sydney. Coby van Baalen heeft Ferro lange tijd niet uit kunnen brengen op wedstrijden en maakt geen deel uit van het EK team. Gestion Bonfire, goed voor goud in Sydney, heeft officieel afscheid genomen van de wedstrijdsport en Anky zal hier met Gestion Idool aan start verschijnen.

Het team ziet er als volgt uit:
Voor Ellen Bontje is het de vijfde keer dat ze deelneemt aan de Europese kampioenschappen. Deze ervaren amazone verdiende in totaal maar liefst zeven zilveren en één bronzen teammedaille tijdens Olympische Spelen, Europese Kampioenschappen en Wereldruiterspelen. Dit jaar werd ze tweede op de Nederlandse kampioenschappen en twee weken geleden behaalde ze nog een prachtige tweede plaats in Lingen met Gestion Silvano N.

Anky van Grunsven zag vorig jaar een droom uitkomen toen ze samen met Gestion Bonfire Olympisch Goud won in Sydney. Ze kan als een van de meest succesvolle dressuuramazones aller tijden beschouwd worden. Anky was al tien keer Nederlands Kampioene, won goud en vier keer zilver op de Olympische Spelen, bezit 1 gouden, 1 bronzen en 5 zilveren Europese medailles en won 1 gouden en 3 zilveren plakken op de Wereldruiterspelen. Bovendien won zij al vijf keer de Wereldbekerfinale. In Verden rijdt zij met de 11 jarige ruin Gestion Idool, die als reservepaard meereisde naar Sydney. Gonnelien Rothenberger werd dit jaar Nederlands Kampioene en heeft een geweldig paard aan de hengst Jonggors Weyden. Zo won Weyden met haar man Sven teamzilver en individueel brons op de Olympische Spelen in Atlanta (1996). Gonnelien behoorde overigens zelf ook tot het zilveren team in Atlanta met het paard Olympic Bo. Dit is de derde keer dat Gonnelien deelneemt aan de Europese Kampioenschappen, waar zij al teamzilver en brons won.

Arjen Teeuwissen was Nederlands Kampioen in 1999 en winnaar van individueel brons en teamzilver op de Europese kampioenschappen in Arnhem. In 2000 maakte hij deel uit van het zilveren Olympische team en werd bovendien derde in de Werelbekerfinale. Al deze successen behaalde Arjen met Gestion Goliath T, een paard met drie fantastische gangen en dat uitblinkt in de piaffe en passage. Na Sydney heeft Goliath een rustperiode gehad, maar in Arnhem maakte hij een fantastische rentree en werd eerste in de kür op muziek.

Voor uitslagen verwijzen wij u naar de website van dit ek: http://www.escon-marketing.de



©1999 Horses of the Dutch - All rights reserved read our Disclaimer