Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

van donderdagmiddag 9 augustus 2001
15:56 donderdag 9 augustus 2001

Bert Visser
0592 331144
0651 611629

Collega Ernest Zinsmeijer neemt om 16.30 de piketdienst over.

COEVORDEN
Onbekenden hebben in de nacht van woensdag op donderdag Britta, de granieten dame die op de stoep voor het voormalige waterschapsbureau in Coevorden staat omver geduwd. Het 1000 kilo wegende beeld van de kunstenaar Bastiaan de Groot heeft daardoor forse schade opgelopen. De gemeente Coevorden heeft bij de politie aangifte gedaan van de vernieling

ALTEVEER

Woensdagnacht zijn bij een inbraak in een rijwielzaak in Alteveer voor zon 800 gulden aan telefoonkaarten gestolen. Daarnaast gingen de daders er vandoor met ongeveer veertig sloffen sigaretten en pakjes shag. Aan de achterkant van het pand is een deur vernield.

NORG
Autokrakers hebben woensdagnacht in Norg toegeslagen. Aan de Dikninge verdween een radio CD speler uit een geparkeerde VW Passat. In de Laan van Havezathen is ook een Passat opengebroken. De autoradio is meegenomen.
Een bewoner van de Oldengaarde is ook zn radio CD speler kwijt. Hij trof zijn Volkswagen Golf opengebroken op de oprit aan.

EMMEN

Donderdagmiddag is de benedenverdieping van een tussenwoning aan de Ravelijn in Emmen door brand verwoest. De naastgelegen woningen liepen rookschade op.
De woning werd bewoond door een 23 jarige vrouw met haar dochtertje van twee. Ze waren tijdens het uitbreken van de brand niet aanwezig. De brand werd ontdekt door een buurman. De technische recherche van de politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand. De schade is groot.

ASSEN

28 automobilisten bekeurd voor rijden zonder gordel klik op Sneu Geld.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe