Politiebericht Venlo 9-08-2001
Mediabericht 09-08 (16.00 uur)

BEESEL Bromfietser bekeurd

Beesel De politie heeft een 17-jarige bromfietser uit Nunhem bekeurd voor het overschrijden van de snelheid met tenminste 30 km/u. De jongen kreeg een boete van 250 gulden. De jongen werd dinsdag gesignaleerd terwijl hij over het fietspad langs de Burg.Janssensingel reed in de richting Beesel, met een snelheid harder dan de 80 km/u die de politie-auto aanhield. Omdat de bromfietser aan het einde van het fietspad moest stoppen voor passerend verkeer, kon de agent hem staande houden. Naast de bekeuring kreeg de jongen de sommatie om zijn opgevoerde bromfiets in de oorspronkelijke staat te brengen en te komen laten zien aan het bureau.

REGIO Verkeerscontroles

Weert De politie heeft woensdagmiddag op de Ringbaan Oost een verkeerscontrole gehouden waarbij passerende automobilisten werden staande gehouden. Er werd gekeken naar het gebruik van de autogordel en de autopapieren werden gecontroleerd. In totaal werden tussen 14.15 en 16.00 uur vijf automobilisten bekeurd voor het niet in hun bezit hebben van de juiste autopapieren en twee bestuurders droegen op dat moment niet de verplichte autogordel.

Roermond Bij een verkeerscontrole op de Andersonweg en de Minderbroedersingel heeft de politie woensdagmorgen in alle vroegte tien bestuurders aan een blaastest onderworpen, twee automobilisten bekeurd voor het niet gebruiken van de verplichte autogordel en een bestuurder voor een ongeldig rijbewijs.

Venlo Bij een snelheidscontrole op de St.Urbanusweg heeft de politie woensdag 175 van de 1100 automobilisten betrapt op te hard rijden. De terplaatse gelden snelheid van 50 km/u werd door hen overschreden, met als hoogst genoteerde snelheid 98 km/u. In 28 gevallen hielden de agenten bestuurders staande om hen te controleren en verbaliseren. Twee bromfietser werden eveneens gecontroleerd en bekeurd voor het niet drgane van de helm en het niet in het bezit hebben van een certificaat.

MEIJEL Bij een controle op de Heldensedijk in Meijel heeft de politie woensdag 14 vrachtwagenchauffeurs bekeurd. Zij gebruikten de aangegeven omleidingsroute niet maar gingen via de sluiproute door de kom van Meijel. Deze is voor alle vrachtverkeer afgesloten, wat duidelijjk vermeld staat op verkeersborden rondom Meijel. Ook werden vijf automobilisten bekeurd voor het overschrijden van de snelheidslimiet van 50 km/u. Met name als gevolg van de afsluiting van de Roggelsebrug zijn er verschillende omleidings-routes aangegeven. Deze routes worden door de politie extra gecontroleerd, met name omdat ze door woonkernen gaan. Daarnaast zal door de politie op deze routes ook streng gelet worden op gesloten verklaringen, eenrichtingsverkeer en inhaalverboden in Meijel, Ospel, Eind en Leveroy.