Politiebericht Venlo 9-08-2001
Mediabericht 09-08 (laatste berichten)

VENLO Ontruiming met geweld

Venlo De politie heeft vanmorgen een 56-jarige inwoner van Venlo aangehouden. De man belemmerde de deurwaarder en de hem begeleidende agenten bij het ontruimen van zijn woning. Ook gedroeg de man zich zo agressief dat bij zijn aanhouding twee agenten licht gewond raakten en een van hen door de verdachte werd gebeten. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt wegens belediging, belediging van een ambtenaar in functie, verzet en ambtsbelemmering. Hij heeft een dagvaarding ontvangen om zich te zijner tijd voor de rechter te verantwoorden. Omdat de politie op de hoogte was van het feit dat de man een hond in zijn flat heeft, ging buiten twee agenten ook een hondengeleider met de deurwaarder mee. Bij de flat aan de Hogeweg gekomen weigerde de bewoner de deurwaarder toegang en verzette de man zich hevig door te roepen dat hij niet zonder slag of stoot het binnentreden zou toelaten. De man schreeuwde de deurwaarder en de agenten allerlei grove scheldwoorden toe, waardoor de hele omgeving werd gealarmeerd en mee genoot van het schouwspel. Na veel lawaai werd de man aan de kant geschoven en kon de deurwaarder en zijn ploeg aan het werk. Omdat de man zich nog steeds hevig verzette moest hij worden aangehouden. Om hem te kalmeren wilden de agenten hem de handboeien aandoen. Hierbij beet de man een van de agenten in zijn arm. Vervolgens werd hij overgebracht naar het bureau, ingesloten en gehoord omtrent zijn gedragingen. Op het balkon werden 12 hennepplanten in bloei aangetroffen, die in beslag werden genomen. In een slaapkamer werd een ingerichte kwekerij voor hennepplanten aangetroffen, die duidelijk pas was ontruimd. Deze materialen werden in beslag genomen.

MAASBRACHT Insluiping

Maasbracht Terwijl de bewoners in huis waren heeft een onbekende woensdagmiddag kans gezien een woning aan de Hoofdstraat binnen te dringen. De onbekende gebruikte een openstaand raam om het huis binnen te klimmen. Enkele ingelijste topografische kaarten en een schilderij werden ontvreemd. De waarde ervan wordt geschat op meerdere duizenden guldens.

GRATHEM Snelheidscontrole

Grathem De politie heeft vanmorgen op de N273 weer een snelheidscontrole gehouden in het kader van het project Samen minder. Er werden 2462 passerende voertuigen geklokt, waarbij 44 bestuurders in de fout gingen. De terplaatse geldende snelheid bedraagt 80 km/u en de hoogst gemeten snelheid was 113 km/u.