Politiebericht Eindhoven e.o. 9-08-2001
2ePersberichtdonderdag9augustus2001

Politieberichten

Eindhoven: Verdachte diefstal boodschappentas aangehouden Donderdagmiddag rond 15.25 uur is een 40-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Hij had even daarvoor op de Kruisstraat een boodschappentas van een 63-jarige fietster uit Eind-hoven gestolen. Zij waarschuwde een surveillerende agent. Kort daarna trof een politiesur-veillance de verdachte op de Ten Hagestraat aan. De verdachte is nader onderzoek overge-bracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Alcohol
Donderdagmiddag rond 16.20 uur is op de A. van Leeuwenhoeklaan een 41-jarige automo-bilist uit Eindhoven aangehouden. Bij controle bleek de man gedronken te hebben. Hij blies 1,30 pro mille. De man kreeg een rijverbod van 7 uur opgelegd. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Man van jas beroofd
Donderdagavond rond 18.40 uur is een 26-jarige man uit Eindhoven van zijn jas beroofd. Hij liep op de Schimmelt richting Kruisstraat. In zijn hand droeg hij zijn jas. Plotseling voelde hij dat de passagier van een hem voorbijrijdende bromfiets de jas uit zijn hand trok. In de jas zaten twee gsms en persoonsbescheiden. De brommer is richting Kruisstraat weggereden.

Helmond: Hennepkwekerij
Woensdagmorgen waarschuwde een bewoner van het Kempenhof de politie dat hij water-overlast had, afkomstig van de boven hem liggende woning. Bij onderzoek trof de politie in de bovenwoning een in werking zijnde hennepkwekerij aan. De 939 hennepplantjes en de daarbij behorende apparatuur zijn inbeslaggenomen en afgevoerd. Er was niemand in de woning aanwezig. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij.

Helmond: Diefstal gsm
Donderdagmorgen rond 11.40 uur zijn op de Kasteel Traverse twee mannen ( 33 en 34 jaar oud) uit Helmond aangehouden. De twee hadden kort voor hun aanhouding een gsm gestolen uit een geparkeerde auto op de Houtse Parallelweg. De eigenaar van de auto was daar aan het werk en toen hij even niet oplette zagen de twee kans de telefoon uit de auto mee te nemen. Ze kwamen echter niet ver met hun buit. Tegen het duo is op het politiebureau proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Vernieling auto
In de nacht van woensdag op donderdag is op het Mr. Stikkerplein een auto vernield. De dader sloeg met een trottoirtegel en een standaard van een fiets de voorruit en twee portierruiten van de auto aan diggelen. De attributen waarmee de vernielingen waren gepleegd had de dader in de auto gegooid. Een potje met daarin f 60,- is door de dader meegenomen.

Geldrop : Diefstal auto
In de nacht van woensdag op donderdag is in Geldrop vanaf de Admiraal Byrdstraat een witte personenauto Ford Courier met het kenteken VP-54-TN gestolen.

Beek en Donk: Inbraak in een bedrijf
Donderdag tussen 1.30 en 11.50 uur is ingebroken in een bedrijf aan de Kapelstraat. Aan de zijkant van het pand is een raam opengebroken. Uit het pand verdween ruim zeshonderd gulden.

Valkenswaard: Diefstal auto
Donderdag tussen 13.00 en 16.30 uur is vanaf het Carillonplein een zwarte personenauto, Nissan Patrol, kenteken VX-30-LK, gestolen.