Gemeente Den Haag

Actuele berichten >> Persberichten >>

2001-08-08: Aanpassing verkeersregeling Neherkade-Leeghwaterplein pag.nr.=7977

De verkeersregeling op het kruispunt Neherkade - Leeghwaterplein wordt op donderdag 9 augustus a.s. vervangen door een nieuwe versie, die voor een betere doorstroming van het openbaar vervoer moet zorgen. De nieuwe regeling reageert direct op de komst van een tram, die vervolgens het kruispunt kan passeren en niet meer op het autoverkeer hoeft te wachten.

De Neherkade is een zeer drukke route. De huidige regeling reageert niet direct op een tram als de auto's op de Neherkade (de hoofdrichting) een groen verkeerslicht hebben. Dit om de auto's op de Neherkade voldoende mogelijkheden te geven het kruispunt te passeren.

De nieuwe regeling reageert wel direct op een tram. Het kan hierdoor voorkomen dat de auto's op de hoofdrichting niet voldoende groen licht krijgen. Dit wordt gecompenseerd door na de tram de hoofdrichting opnieuw groen licht te geven, als dit daarvoor ook al groen was. Het is daarom mogelijk dat weggebruikers zien dat er meerdere keren groen ontstaat op de hoofdrichting Neherkade, terwijl ze zelf nog geen groen licht hebben gekregen.

Na het inregelen van het systeem en gewenning door trambestuurders en overige weggebruikers, zal deze soort verkeersregeling waarschijnlijk op meerdere drukke kruispunten worden ingevoerd.

Voor nadere informatie (uitsluitend voor de redactie): Dienst Stadsbeheer, Afdeling Voorlichting, Mirjam de Jong, telefoon 353 6487.

last update: 9 augustus 2001 ;pag.: 7977; auteur: 39 Uw browser ondersteunt het gebruik van scripts niet ... Enable Javascript