Provincie Noord-Holland


Persbericht, 10 augustus 2001

Zwembad Camping Westerkogge op last van de provincie Noord-Holland gesloten

Naar aanleiding van klachten door gebruikers van het zwembad op Camping Westerkogge over elektrische prikkelingen die gevoeld werden bij het verlaten van het bad is door de provincie Noord-Holland een onderzoek gestart naar het naleven van de voorschriften van de Wet hygiëne en veiligheid badinrichtingen en zwemgelegenheden.

Door de beheerder zijn stappen genomen om de klachten te verhelpen. De provincie is van mening dat hierbij onvoldoende gezocht is naar de oorzaak en wil ieder risico van onveiligheid van de gebruikers uitsluiten. De waargenomen stroom in combinatie met bassinwater is, zolang de oorzaak niet bekend is, naar mening van de provincie niet aanvaardbaar. Tevens is de eerdere advisering om het bad te sluiten gedurende het onderzoek door de houder niet opgevolgd. Gelet op de aard van de klachten heeft de provincie besloten vandaag om 14.00 uur over te gaan tot lastgeving om het bad te sluiten. De eigenaar heeft toegezegd gehoor gegeven aan deze opdracht.

Bij de uitvoering van de tenlastegeving is nauw samen gewerkt met gemeente
Wester-Koggenland. Door de provincie Noord-Holland is aan een deskundig bureau opdracht gegeven zo spoedig mogelijk te starten met een onderzoek. Afhankelijk van de resultaten van dit onderzoek wordt het zwembad weer opengesteld.

Informatie: Gemeente Wester-Koggenland, H. van Loveren, tel. (0229) 54 73 42