Politiebericht Venlo 10-08-2001
Mediabericht 10-08 (17.00 uur)

REGIO 6 dronken bestuurders

LIMBURG-NOORD De politie Limburg-Noord heeft in de periode 3 10 augustus in totaal vijf automobilisten en één bromfietser betrapt op het feit dat ze teveel alcohol hadden genuttigd. De politie blijft streng toezien op het gebruik van alcohol in combinatie met het deelnemen aan het verkeer.

ROERMOND - Een 22-jarige automobilist uit Posterholt kreeg in de nacht van maandag op dinsdag een proces-verbaal voor het rijden onder invloed en het niet hebben van een geldig rijbewijs. De man negeerde op de Maastrichterweg in Roermond een stopteken en na een korte achtervolging kon hij staande gehouden worden. Hij werd meegenomen naar het bureau waar een ademanalyse uitwees dat hij teveel gedronken had. Verder bleek de man niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

BLERICK - Een 24-jarige automobilist uit Blerick is in de nacht van zondag op maandag aangehouden. De man werd op de Sint Amandusstraat staande gehouden omdat hij slingerend reed. Hij wilde op straat niet meewerken aan een blaastest. Daarom werd de man aangehouden en overgebracht naar het bureau. Daar wees een blaastest uit dat de man teveel gedronken had. Met toepassing van snelrecht kreeg hij een rijverbod voor 3 uur en een boete opgelegd.

ROERMOND Boetes betaald

Roermond De politie heeft vanmiddag op de Donderbergweg een 35-jarige inwoner van Venray aangehouden omdat de man na controle nog een onherroepelijk vonnis van de rechtbank had openstaan voor een boete van 1.416 gulden of 26 dagen gevangenisstraf. Dit in verband met het onverzekerd in een auto rijden waarvoor hij op 30 mei 1996 was aangehouden. Omdat de man niet kon betalen, heeft hij zijn werkgever bereid gevonden het bedrag voor hem voor te schieten.

VENRAY Verkeerscontrole

Venray Bij een verkeerscontrole op de Langstraat heeft de politie vandaag zes maal proces-verbaal opgemaakt tegen automobilisten voor het rijden zonder gebruik te maken van de verplichte autogordel. De boete voor deze overtreding is 90 gulden.