FC Groningen

FC Groningen naar volgende ronde van de Amstel Cup

Datum: 10-08-2001 Tijd: 20:42

FC Groningen en BV Veendam speelden vanavond in het kader van de Amstel Cup tegen elkaar. FC Groningen won met 2-0 door doelpunten van Ali Boussaboun en Arjen Robben en plaatste zich voor de eerste knock-out ronde van de Amstel Cup.

Drieduizend toeschouwers zagen dat Veendam vanaf het begin van de wedstrijd FC Groningen vast zette. Hierdoor was het voor de FC moeilijk voetballen. De eerste goede kans was voor Veendam, in de 7e minuut kwam Cvetkov vrij voor Darwinkel. Maar de FC-doelman stond goed in de weg. Vlak daarna schoot Johansson van net buiten de zestien naast.
Na een klein kwartier in de wedstrijd maakte Torma net één kapbeweging te veel en kon daardoor niet meer uithalen. In de 20e minuut was het wel raak. Boussaboun kreeg een goede dieptepass van Broerse door het midden en rondde fraai af: 1-0.
Vijf minuten later kreeg Torma opnieuw een zeer goede kans. Vrijgezet door een voorzet van Boussaboun stond hij vrij voor doelman Van der Vlag, opnieuw faalde de Hongaar. In de 28e minuut schoot Hardarson net over het doel. Robben maakte vlak voor rust een mooie solo, maar werd net buiten de zestien neergehaald. De vrije trap leverde geen doelgevaar op.

In dezelfde minuut werd Ali Boussaboun vervangen door Tuhuteru. Boussaboun verliet na een duel met Guus de Vries geblesseerd het veld met een kwetsuur aan zijn lies. In de blessuretijd kreeg Tuhuteru de laatste kans van de eerste helft, zijn schot werd geparreerd door de doelman van Veendam.

De tweede helft begon rommelig. De eerste kans was voor Torma. In de 50e minuut zette Tuhuteru de bal voor, maar raakte Torma de bal compleet verkeerd. Vijf minuten kreeg de Hongaar nog een kans. Na een pass van Hugo kwam hij vrij voor Van der Vlag, maar stuitte wederom op de goalie. Een minuut later werd het toch 2-0. Broerse passte naar Robben die op zijn beurt tussen Hendriksen en Blaauw doorslalomde en keurig afrondde.
FC Groningen had gedurende het hele duel een groot overwicht en Veendam wist absoluut geen vuist te maken. Grote kansen waren er niet. Na 70 minuten liep Robben door naar de zestien meter met de bal. Hij werd aan het einde nog net de voet dwars gezet. Hardarson werd een kwartier voor tijd vervangen door Jordi Hoogstrate. Vijf minuten daarna werd Hugo vervangen door Hans Visser. De technicus werd met veel gezang van het Groninger publiek wordt ontvangen.
Het inbrengen van Hans Visser leidde bijna tot direct succes. Na een pass van Robben kreeg Visser de bal, maar wist de weg naar het doel net niet te vinden. In de 39e minuut gaf Visser de bal breed op Torma die de bal niet onder controle kon krijgen. Ondertussen bleef het publiek Hans Visser massaal toejuichen. Na twee minuten hield scheidsrechter van Dijk het voorgezien en floot hij voor het einde van de wedstrijd. FC Groningen was in deze wedstrijd duidelijk een maatje te groot voor Veendam, dat geen enkele aanspraak maakte om een puntje weg te slepen uit het Oosterpark. Aanstaande dinsdag zal Veendam met de Drachtster Boys moeten afrekenen om zich te plaatsen voor de volgende ronde. FC Groningen is al zeker van een startbewijs. Door de overwinning plaatste FC Groningen zich voor de eerste knock-out ronde van de Amstel Cup.

Scoreverloop:
20e min: 1-0 Boussaboun (Broerse)
60e min: 2-0 Robben (Broerse)

Opstelling FC Groningen:
1 Darwinkel, 2 Elshot, 3C Schoenmakers, 4 Van Gessel, 5 Johansson, 6 Hardarson (78' 18 Hoogstrate), 7 Boussaboun (42' 17 Tuhuteru), 8 Broerse, 9 Torma, 10 Hugo (83' 14 Visser), 11 Robben. rest bank: 12 Allach, 13 Bisseling, 15 Curovic, 16 Lambers

Opstelling BV Veendam:
1 Van der Vlag, 2 Blaauw, 3C Janssen, 4 Schilder, 5 De Vries, 6 Klinkers (46' 13 Oudman), 7 Oosting, 8 Hendriksen, 9 Cvetkov (63' 14 Kolder), 10 Ten Caat (46' 12 Reynders), 11 Alberda. rest bank: 16 Swager.

Toeschouwers: 3.000
Scheidsrechter: Herman van Dijk
Assistenten: Bram Souisa en Berend Talens

Wedstrijdsponsor: Van der Molen Autogroep
Balaanbieding: De wedstrijdbal van het merk Umbro werd aangeboden door hoofdsponsor idee voor vakwerk.

Bron: Internetredactie FC Groningen