Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Vaccinatie in gemeente Moerdijk

Alle kinderen en jongeren uit de woonkernen Zevenbergen en Klundert die na 1 september 1982 zijn geboren (0-18 jr) worden maandag 13 augustus ingeënt tegen meningokokkenziekte (hersenvliesontsteking). De GGD West-Brabant heeft dit besloten in overleg met het ministerie van VWS en de gemeente Moerdijk.

Gezien het grote aantal patiënten (vijf), de ernst van het ziekteverloop en het feit dat alle ziektegevallen zich binnen de gemeente Moerdijk voordoen, heeft het landelijk opererende Outbreak Management Team (OMT) geadviseerd te vaccineren.

Ook alle schoolgaande jongeren uit Zevenbergen en Klundert die vóór 1 september 1982 zijn geboren komen in aanmerking voor vaccinatie. Iedereen ontvangt eind van deze week persoonlijk een uitnodiging met toelichting. Er wordt informatie in het Turks en het Arabisch bijgevoegd. Het vaccin dat wordt gebruikt is in Nederland nieuw.

Er wordt een call center ingericht (0800-0776) waar mensen dagelijks met vragen terecht kunnen van 08.00 tot 20.00 uur. Via de teletekstpagina van de gemeente Moerdijk wordt ook informatie verstrekt. Er wordt een inhaaldag gepland voor mensen die niet bereikt kunnen worden.