Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 10-08-2001

Politieberichten district Heuvelrug, 10.15 uur
Auto over de kop

RHENEN Rond kwart voor vijf donderdagmiddag ging een 20-jarige man uit Wageningen op de Grebbeweg met zijn auto over de kop.

De man reed vanuit Rhenen richting Wageningen en remde ter hoogte van het AZC, zoals ook zijn voorganger deed. Schijnbaar raakte hij hierdoor in een slip. De man hield zijn auto niet onder controle en reed tegen een muurtje aan de rechterzijde van de weg en ging vervolgens over de kop. Hij en zijn passagier, een 17-jarige man uit Kesteren, zijn met hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Ede. Zij konden later op de dag weer naar huis terugkeren.

De Grebbeweg is in beide richtingen tot ongeveer zes uur `s avonds afgesloten geweest.

Wegrennen voor blaastest

WIJK BIJ DUURSTEDE Om kwart voor tien donderdagavond zagen surveillerende agenten op de Dirk Fockstraat een automobilist rijden. Meerdere malen verzuimde hij zijn richtingaanwijzer te gebruiken.

Hierop besloten de agenten hem te controleren en gaven een stopteken. De man zette zijn voertuig op de parkeerplaats. Toen de agenten hem vertelden dat hij een blaastest moest doen, sprintte de man weg. Echter één van de agenten zat hem op de hielen waardoor de man besloot zich over de geven. De man, een 25-jarige inwoner uit Wijk bij Duurstede, bleek een alcoholpromillage van 0.95 in zijn bloed te hebben.

Het was niet de eerste keer dat hij met teveel alcohol op reed. De man zal zich voor de rechter moeten verantwoorden voor zijn gedrag.

Oproep getuigen: vechtpartij Walplantsoen

WIJK BIJ DUURSTEDE Op vrijdagavond 27 juli ontstond rond elf uur een ruzie tussen vijf personen (twee mannen en drie vrouwen in de leeftijd van 18 tot 29 jaar, afkomstig uit Wijk bij Duurstede en Barneveld) op het Walplantsoen.

De ruzie onder deze bekenden van elkaar liep uit op een vechtpartij. Door het uit de hand gelopen conflict liepen diverse personen schrammen en verwondingen op. Inmiddels heeft een betrokkene bij de vechtpartij gemeld aangifte te willen doen van mishandeling. Omdat het ten tijde van de vechtpartij druk was op straat, er was kermis, sluit de politie niet uit dat er meerdere getuigen het conflict en de vechtpartij hebben gezien. Teneinde meer duidelijkheid over deze vechtpartij te krijgen, verzoekt de politie aan getuigen om zich te melden bij de politie in Wijk bij Duurstede, telefoon 0900-8844.