Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 10-08-2001

Politieberichten district Rijn & Venen, 10.05 uur
Auto-inbreker aangehouden

MIJDRECHT Op aangeven van een getuige heeft de politie donderdagmiddag een 30-jarige man uit Mijdrecht kunnen aanhouden op verdenking van een inbraak in een auto. De man was gezien bij een geparkeerde auto op de Proostdijstraat waarvan de ruit was ingeslagen. Hij was daarna weggefietst met ietsonder zijn jas.

Na ingesteld onderzoek trof de politie op de Hoofdweg de man aan die voldeed aan het doorgegeven signalement.

Na verhoor bekende de man de inbraak in de auto waarbij hij de auto-radio had gestolen, maar had deze inmiddels weggegooid in het water.

De man werd op vrijdag 10 augustus voorgeleid bij de officier van justitie in Utrecht.

Verkeerscontroles

KOCKENGEN / KAMERIK Bij verkeerscontroles donderdagmiddag op de provinciale wegen de N 401 en de N 212 hebben 12 bestuurders een bekeuring gekregen.

De politie deelde de bekeuringen uit voor ondermeer het niet dragen van de gordel, te snel rijden, overschrijden van de doorgetrokken streep, vervoeren van te lange lading, vervallen APK en het rijden met een gladde band.

Bestuurders gecontroleerd op alcohol

LOENEN / VINKEVEEN In het kader van het alcoholproject Doe nuchter, rij alcoholvrij heeft de politie donderdagavond en nacht controles uitgevoerd op de provinciale weg N201, de Groenlandsekade en Botsholsedijk.

In totaal moesten 125 bestuurders op straat een blaastest afleggen. Hiervan moesten er uiteindelijk twee mee naar het bureau voor de ademanalyse. Het betroffen een 54-jarige man uit Vinkeveen met een uitslag van 1,1 promille hetgeen een boete betekende van 900 gulden en een 22-jarige man uit Mijdrecht met een uitslag van 0,8 promille wat een boete betekende van 410 gulden.

De 22-jarige trachtte aan de controle te ontkomen, door snel te keren en weg te rijden, maar na een korte achtervolging kon hij alsnog aan de kant gezet worden. Bovendien bleek dat de man sinds 1 juni 2001 al twee keer eerder was betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd.

Automobilist onder invloed

WILNIS De politie heeft kort na middernacht een 38-jarige man uit Wilnis aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Het rijgedrag was de surveillerende politiemensen opgevallen. Bij het zien van de politieauto was de man er met hoge snelheid vandoor gegaan. De politie kon de man op de van Damlaan aan de kant zetten. De bestuurder sprintte onmiddellijk de auto uit. Na een korte achtervolging werd de man alsnog aangehouden en bleek dat sprake was van alcoholgebruik.

Op het bureau bedroeg de ademanalyse 1,25 promille, hetgeen een boete betekende van 900 gulden.

Bromfietser krijgt diverse bekeuringen
WOERDEN Een 29-jarige bromfietser uit Schotland liep dondermiddag bij een ongeval met een bus op de Utrechtsestraatweg zodanig letsel op dat hij moest worden opgenomen in het Hofpoort ziekenhuis.

Na onderzoek bleek dat de bromfiets waarop hij reed niet verzekerd was. Bovendien droeg hij geen helm, was de bromfiets ten onrechte voorzien van oranje platen en reed hij in verboden rijrichting.