Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 10-08-2001 Politieberichten district Heerlen (RKey; 13.45 u) Vrijdag, 10 augustus 2001

District Heerlen

Heerlen; aangehouden
De politie heeft afgelopen nacht, donderdag op vrijdagnacht omstreeks 03.30 uur op de Schaesbergerweg in Heerlen de inzittenden van een auto, drie mannen (16 / 19 / 19) uit Heerlen aangehouden. De politie verdenkt het drietal van mogelijke betrokkenheid bij een inbraak c.q. poging diefstal eerder vannacht in een op een parkeerplaats aan de Parallelweg in Heerlen geparkeerde auto. De politie had het drietal eerder in die omgeving gezien toen daarna de auto-inbraak werd ontdekt. De drie verdachten werden overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Heerlen; schoenen
De politie heeft afgelopen donderdagavond op de Stationstraat in Heerlen een 48-jarige man uit die plaats aangehouden. Die wordt ervan verdacht die avond in een schoenenwinkel aan de Saroleastraat een paar schoenen ter waarde van honderdtwintig gulden te hebben gestolen. Daarbij wordt hij ervan verdacht de nieuwe schoenen te hebben aangetrokken en zijn oude vlakbij de winkel te hebben achtergelaten. De verdachte ontkent de schoenendiefstal. De politie heeft de nieuwe schoenen inbeslaggenomen en stelt een nader onderzoek in.

Hoensbroek; aanrijding
Afgelopen donderdagmiddag omstreeks 15.45 uur vond op de Prof. Eykmanlaan in Hoensbroek een aanrijding plaats. Een 37-jarige bestuurder van een auto uit Hoensbroek raakte door nog onbekende oorzaak met zijn auto van de weg en botste tegen een boom en vervolgens tegen een lichtmast. De gewaarschuwde brandweer heeft het bij de aanrijding gewonde en inmiddels buiten bewustzijn geraakte slachtoffer uit de auto gehaald. Hij werd vervolgens per ambulance naar het Atriumziekenhuis in Heerlen overgebracht waar hij in comateuze toestand op de afdeling Intensive care werd opgenomen. De auto van het slachtoffer is voor nader onderzoek afgesleept. De politie stelt een nader onderzoek in naar de precieze oorzaak en toedracht van de aanrijding.