Horses of the Dutch



NK Springen in Mierlo
Het Nederlands kampioenschap springen 2001 wordt van 10 t/m 12 augustus gehouden in het Brabantse Mierlo. De besturen van de Nationale Federatie voor Springruiters en CH Mierlo hebben daartoe op maandagavond 5 juni het groene licht gegeven. Op korte termijn zal het NFS-bestuur het bestuur van de Nederlandse Hippische Sportbond positief adviseren over de mogelijkheden in Mierlo. Het bestuur van de Nederlandse Hippische Sportbond zal op 19 juni een definitief besluit nemen.

Na de afgelasting van CH Hoofddorp, waar oorspronkelijk van 15 t/m 17 juni het kampioenschap zou plaatsvinden, zijn de partijen in overleg met de NHS aan het werk gegaan om alsnog een Nederlands kampioenschap te kunnen organiseren. Uitgangspunt was een volwaardig NK, wat substantiële gevolgen heeft voor prijzengeld, tribunebouw, scorebord, catering, etc. Met name het bestuur van CH Mierlo is er de afgelopen weken in geslaagd om extra sponsorgelden te genereren. Alleen al het prijzengeld voor de rubrieken van het NK zal daardoor ruim f 70.000 bedragen. Het kampioenschap zal worden gehouden op de terreinen vlakbij de stal van internationaal springruiter Eric van der Vleuten.

Samen met de NFS en de NHS zal het bestuur van CH Mierlo in de komende weken verder werken aan de organisatie van het NK, waar de complete Nederlandse top aan de start wordt verwacht. Bondscoach Bert Romp, adviseur van het NFS-bestuur, zal de NHS adviseren in het weekeinde van 10 t/m 12 augustus geen uitzendingen naar buitenlandse wedstrijden toe te staan, zodat het NK maximaal bezet zal zijn.



©1999 Horses of the Dutch - All rights reserved read our Disclaimer