Politiebericht Eindhoven e.o. 10-08-2001

1e persbericht 10 augustus 2001


Berichten uit de regio

Eindhoven: Man met gestolen motor aangehouden
Na een achtervolging van het 18 Septemberplein tot de Korianderstraat is donderdag om 19.15 uur op die straat een 37-jarige Eindhovenaar aangehouden. Een motoragent zag de man met een scooter over de busbaan rijden en wilde hem laten stoppen. De man ging er echter vandoor. Hij negeerde diverse rode verkeerslichten en reed met ruim 100km/u door de straten. Uiteindelijk kon hij op de Korianderstraat gestopt worden. De scooter bleek een motor te zijn die in Woensel was gestolen. Tegen de man worden enkele processen-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Man vernielt ruit
Op het Dalheimpad is donderdag om 19.35 uur een 27-jarige Eindhovenaar aangehouden nadat hij bij een flat aan de Echternachlaan een ruit van de hal had vernield. De man had gedronken. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Schoonmaker bedreigd
Op de Kruisstraat is vrijdag om 2.05 uur een 34-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man wordt er van verdacht dat hij even daarvoor in het station een 52-jarige medewerker van een schoonmaakbedrijf had bedreigd. Hij had de schoonmaakkar van de man omgegooid, gedreigd met een baksteen en een emmer met water in zijn richting gegooid. De verdachte had de baksteen nog bij zich. De spoorwegpolitie werkt de zaak af.

Helmond: Snelheidscontroles


- Donderdag tussen 15.05 en 17.40 uur is op de Paulus Potterlaan op snelheid gecontroleerd. Van de 804 bestuurders reden er 71 te hard. De hoogste snelheid was 89 km/u.


- Op de Vinkelaan werd tussen 19.20 en 21.00 uur gecontroleerd. Hier passeerden 216 voertuigen en 12 deden dat te snel. Hier was de topper 74 km/u. Op beide plaatsen geldt een maximumsnelheid van 50 km/u.

Helmond: Inbraak in woning
Tussen maandagmiddag en donderdag 21.30 uur is ingebroken in een woning aan de Matthijs Vermeulenstraat. De voordeur is opengebroken. Er zijn sieraden, geld, audio- en video- en computerapparatuur weggenomen.

Helmond: Vechtersbazen aangehouden
Op het Speelhuisplein en de Havenweg zijn vrijdag om 3.50 uur twee mannen uit Aarle Rixtel aangehouden. Zij zijn 19 en 21 jaar oud. Zij hadden op de Havenweg een 23-jarige Helmonder mishandeld. De Helmonder zag dat een van de verdachten een meisje sloeg. Hij nam het op voor het meisje en sprong ertussen. De twee verdachten richtten hun agressie toen op de Helmonder. Zij sloegen, schopten en beten hem zelfs. De verdachten zijn de cel ingegaan. Het slachtoffer had verwondingen in het gezicht en blauwe plekken op het lichaam. Hij kon na behandeling het ziekenhuis verlaten.

Helmond: Gsm-dief gepakt
Op de Kasteel Traverse is donderdag om 11.40 uur een 33-jarige Helmonder aangehouden. De man had even daarvoor een gsm uit een geparkeerde auto gepakt. De auto stond onafgesloten op de Houtse Parallelweg. Een getuige zag het gebeuren en gaf het signalement door aan de politie die de verdachte zag rijden.

Leende: Diefstal auto na inbraak
Bij een inbraak in een woning aan de Valkenswaardseweg zijn donderdagmiddag autosleutels gestolen. Met die sleutels is een groene Jeep Grand Cherokee met het kenteken GB-PR-07 gestolen. Van de woning is het toiletraam opengebroken.

Asten: Dronken tegen paal
Op de Marialaan is vrijdag om 2.05 uur een 40-jarige automobilist uit Deurne bekeurd. De man had met zijn auto een paaltje uit de grond gereden. Hij bleek gedronken te hebben en blies ruim 2 promille. Zijn rijbewijs is ingenomen.

Nuenen: Bekeuring voor stoken
Op het Elmdepad is vrijdag om 8.00 uur een 61-jarige Eindhovenaar bekeurd omdat hij op zijn land aan het Elmdepad aan het stoken was. Hij had allerlei rotzooi, zoals papier, karton en plastic, aangestoken. Hij weigerde mee te werken en zijn naam op te geven. Hij werd aangehouden en naar het bureau gebracht. Daar lukte de medewerking wel.

Valkenswaard: Schuldeiser wil woning niet uit
In een woning aan de Venakkerstraat is donderdag om 22.35 uur een 41-jarige man uit Valkenswaard aangehouden. De man was aan de deur gekomen bij een 47-jarige bewoner van de Venakkerstraat omdat hij nog een paar honderd gulden van hem tegoed had. De schuldenaar zei morgen een deel af te lossen. De schuldeiser wilde echter niet weggaan, ook na vorderen niet. Hij werd voor huisvredebreuk aangehouden en ingesloten.

Veldhoven: Onder invloed
Op de Dorpstraat is vrijdag om 0.40 uur een 33-jarige automobilist uit Waalre betrapt op het rijden onder invloed. Hij blies ruim 1,25 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.