KNWV

DATUM: 10-8-2001

ZEILEN - KINZO Star Worlds 2001



Overwinning voor Brazilië na lange dag van wachten

Na het wegvallen van de race van gisteren wegens te veel wind, stonden er voor vandaag twee wedstrijden gepland. Daarom vertrok de Starvloot al om 8.30 uur deze ochtend. Helaas liet de wind lang op zich wachten en werd er uiteindelijk om even voor vijf uur gestart. Wederom tijdens dit wereldkampioenschap waren er veel grote winddraaiingen. Behalve dat het comite haar handen vol had aan het continue bijstellen van de koers, was het ook voor de zeilers een lange dag. Met een matige windkracht twee was het flink dobberen op het water. Het onstabiele weer zorgde voor verrassende verschuivingen in het veld. Echter de Brazilianen Torben Grael en Marcelo Ferreira lagen na de eerste boeironding al snel op de eerste positie en wisten dit de hele wedstrijd vast te houden. Torben zegt het was heel moeilijk te voorspellen waar wind zou komen, we hadden echt geluk nodig. Hij is nog steeds teleurgesteld dat de wedstrijd gisteren werd afgelast en vind dat de wedstrijdleiding dan ook wedstrijden met licht weer zoals vandaag moet aflasten.

De Nederlanders Mark Neeleman en Jos Schrier zijn tevreden over de zevende plaats waar ze vandaag finishten. Ze hadden een goede start en Jos zegt we zitten prima in ons vel. Mark beaamt en zegt We hebben goede zaken gedaan vandaag. Het was flink knokken in het eerste gedeelte van de wedstrijd om boven bij de boei te komen, we lagen toen bijna zestigste. Maar we hebben daarna goed ingelopen, zegt een tevreden Mark Neeleman. Deze uitslag brengt het tweetal op een derde plaats in het algemeen klassement.

Algemeen klassement naar vier wedstrijden:

1. USA Vincent Brun, Mike Dorgan

2. ESP Jose Maria van der Ploeg, Rafael Trujillo Villar

3. NED Mark Neeleman, Jos Schrier

www.starworlds2001.nl

Laat meer artikelen zien over: WedstijdSport: Zeilen

Noot voor de pers: Onze PR afdeling besteedt veel zorg aan de
publicatie van haar (nieuws)artikelen. Desondanks bestaat er de mogelijkheid dat er onjuiste informatie vermeld staat in dit artikel. Indien u denkt dat dit het geval is dan kunt u een bericht sturen naar onze Online PR service door het formulier in te vullen, een postzegel is niet nodig.
Voor informatie en/of uitslagen kunt u contact opnemen met het KNWV, Yvonne Graffner (yvonne.graffner@knwv.nl). Bellen kan natuurlijk ook:(030) 656 65 70.

xx


_

KNWV - Postbus 87 - 3980 CB Bunnik - Tel.: 030-6566550 - Fax: 030-6564783 - info@knwv.nl