Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Vrijdagochtend 10 augustus 2001
10:32 vrijdag 10 augustus 2001

Ernest Zinsmeyer 0591 662014 / 06 22662875

EMMEN
Met drank op tegen lichtmast
Donderdagnacht omstreeks 3.15 uur reed een 20-jarige automobilist uit Emmen over de Laan van de Bork. Daar reed hij in een bocht een lichtmast omver en reed door. De politie kon de man na een korte zoektocht aanhouden. Zijn auto stond zwaar beschadigd een eind verder geparkeerd, en de bestuurder zat reeds thuis. Bij de ademtest bleek hij 735 te scoren. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

HOOGEVEEN
Bromfietser gewond bij aanrijding
Donderdagavond tegen 23.45 uur reed een 16-jarige bromfietser uit Elim over de Koekoeklaan. Daar botste hij om onduidelijke redenen tegen een geparkeerde auto en ging onderuit. Hierbij liep hij een hersenschudding en een gebroken pols op.

HOOGEVEEN
Alcomobilist
Donderdagnacht rond 1.30 uur haalden agenten van het Korps Landelijke Politiediensten een 21-jarige automobilist uit De Wijk van de A-28. Hij bleek teveel te hebben gedronken. Bij de ademtest blies hij 620. Hij kreeg een snelrechtdagvaarding en kon zijn rijbewijs direct inleveren.

EMMEN
Inbreker aangehouden
Donderdagnacht om 4.20 uur kreeg de politie een melding van een auto-inbraak aan de Meerstraat. De politie trof daar even later een opengebroken auto aan, met daarin een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Hij is aangehouden en voor een nader onderzoek ingesloten.

ZUIDLAREN
Inbraak speelgoedzaak
Donderdagnacht tegen 4.15 uur is er ingebroken in een speelgoedzaak aan de Stationsweg. Het alarm trad in werking nadat een glazen toegangsdeur was ingeslagen. In de zaak werd een vitrinekast opengebroken, waaruit onder meer GSMs en horloges werden weggenomen.

MEPPEL
Man gewond na messteek
Donderdagnacht rond 1.00 uur is een 26-jarige man uit Rotterdam gewond geraakt na een messteek. Hij had in de Brouwersdwarsstraat onenigheid gekregen na een woordenwisseling met zijn kameraad. Deze zou hem toen met een mes hebben gestoken. Doordat de man de steek kon afweren is hij gewond geraakt aan zijn hand. Deze wond is in het ziekenhuis gehecht. De verdachte, van wie de gegevens bekend zijn, is nog voortvluchtig.

COEVORDEN
Verdachte vernieling aangehouden
Donderdagavond omstreeks 21.00 uur is in de Bellweg een 68-jarige man uit Coevorden aangehouden, nadat hij in de deze straat enkele ruiten had vernield van een schuur. De man, die bovendien erg dronken was, had de ruiten vernield na problemen met de eigenaar van de schuur.

EMMEN
Milieupolitie bekeurt overtreders
Afgelopen dagen heeft de milieupolitie van de Gemeente Emmen diverse overtreders bekeurd. Aan de Verlengde Scheperweg in Klazienaveen werd een hoeveelheid gestort huisvuil aangetroffen. Na onderzoek werd de dader achterhaald, een inwoner van Klazienaveen. Deze kreeg een boete opgelegd van 490 gulden. Aan De Haar in Emmen werd een inwoner van Emmen betrapt die vuil wilde deponeren in een container van een van de flats. Buurtbewoners hadden hierover hun beklag gedaan, ook omdat er rommel naast de container terecht was gekomen. De dader, die uit een ander deel van Emmen komt, werd bij een volgende rit betrapt, en hij is gesommeerd om zijn rommel mee te nemen en zelf te zorgen voor legale afvoer.
Donderdag rond 12.30 uur zijn twee 20-jarige mannen uit het Duitse Schuttorf betrapt bij het plakken langs de weg Emmen-Klazienaveen. Dat gebeurde nabij de kruising bij Nieuw-Dordrecht. Alle plakspullen en 80 affiches, bestemd om reclame te maken voor een beachparty in hun plaatselijke discotheek, zijn in beslag genomen.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe