Politiebericht Venlo 10-08-2001
Mediabericht 10-08 (12.00 uur)

VENLO 32 drugsarrestaties

VENLO De politie heeft de afgelopen week periode van 3 augustus t/m 10 augustus in totaal 32 personen aangehouden op verdenking van overtreding van de Opiumwet. Dit gebeurde in het kader van de integrale projectmatige aanpak van drugshandel en overlast in Venlo. Bij de acties zijn ruim 197 gram marihuana, 318 gram hashish, 60 gram hennep aangetroffen en in beslag genomen. De afgelopen week werden er diverse geldboetes uitgereikt met een totale waarde van 1.340 gulden en een persoon kreeg een centrumverbod opgelegd. Een 22-jarige inwoner van Venlo is geverbaliseerd voor het beledigen van ambtenaren in functie. Bij zijn aanhouding donderdagmiddag in de Ginkelstraat trof de politie 142 gram hash en 55 gram marihuana aan in zijn auto. Bij inbeslagname van de drugs schold de man de agenten verschillenden malen grof uit, hetgeen hem ook werd aangerekend. Bij zijn verhoor gaf hij aan spijt van zijn gedrag te hebben, desondanks kreeg een dagvaarding mee voor de handel in verdovende middelen en de belediging.

LINNE Diefstal sigaretten

Linne Bij een inbraak in een bedrijf aan de Veestraat is in de nacht van woensdag op donderdag een hoeveelheid sigaretten weggehaald. De onbekende daders forceerden een deur en braken een kast open om hun buit te kunnen bemachtigen. De buit wordt geschat op meerdere duizenden guldens.

VENLO Bromfietscontrole

Venlo De politie heeft donderdag op de Prinsessesingel en de Roermondsepoort een twintigtal brom- en snorfietsers gecontroleerd. Hierbij bleek dat er nogal wat mankeerde. In acht gevallen bleek de brom- of snorfiets te zijn opgevoerd; drie keer was de berijder niet in het bezit van een certificaat en tweemaal werd een boete uitgeschreven voor het niet dragen van de helm. Een bromfietser moest door een motorrijder wordt achterhaald, omdat hij het stopteken van de controlepost negeerde. Hij werd hiervoor aangehouden en na een bekeuring werd hij heengezonden.