Politiebericht Flevoland: gehele regio 10-08-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Saskia van Bruinessen, 06-5322 4343

Aanrijding onder invloed
EMMELOORD Na een aanrijding op de Hannie Schaftweg ter hoogte van de A6-afrit hield de politie donderdagavond een 56-jarige automobilist uit Nagele aan voor het rijden onder invloed (resultaat blaastest is 540 ug/l, 1,23 promille). De man die van de A6 kwam, verleende op de kruising met de Hannie Schaftweg geen voorrang aan de 42-jarige automobiliste uit Nagele die noordwaarts over de Hannie Schaftweg reed. Door de botsing liepen de vrouw en haar passagier (een 41-jarige man uit Nagele) letstel aan hun borst op. Ze zijn per GGD-ambulance naar het Dr. Jansenziekenhuis overgebracht. De politie vermoedt dat de verdachte eerder op de avond doorgereden was nadat hij tegen paaltjes langs een weg in Friesland gereden was.

Aanhouding voor mishandeling
LELYSTAD De politie hield donderdagmiddag een 70-jarige Lelystedeling aan voor mishandeling. Hij had een woordenwisseling en een worsteling met een 73-jarige man aan de Bosweg. Daarbij liep de 73-jarige letstel aan zijn hoofd op. Hij kon ter plaatse door ambulancepersoneel worden behandeld. De 70-jarige is na verhoor op het politiebureau heengezonden.

Getuigenoproep
LELYSTAD Een 10-jarige jongen is gisterenmiddag rond half 3 in de Gordiaan ter hoogte van de bioscoop door een groep van 5 onbekende jongens van zijn fiets gepakt en op de grond gesmeten. De jongens gingen er met zijn fiets vandoor. De politie stelt het op prijs als getuigen van dit voorval zich melden via 0900-8844 of op het politiebureau.

Aanrijding bij regen
MARKNESSE Op de Marknesserweg raakte donderdagmiddag een 26-jarige automobiliste uit Luttelgeest van de rijbaan. Door regenval lag er veel water op de rijbaan, waardoor zij de macht over het stuur kwijtraakte. Zij belandde in de linker berm en is met nekklachten per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Emmeloord.

Mishandeling
ALMERE Een 16-jarige jongen uit Almere is donderdagavond op de Foeliestraat mishandeld door een 15-jarige plaatsgenoot. De verdachte maakte deel uit van een groep van 4 à 5 jongens. Hij gaf het slachtoffer meerdere vuistslagen tegen het hoofd en een knietje. Het slachtoffer liep bulten en schaafwonden in het gezicht op. Hij is ter plaatse door medewerkers van de GGD behandeld. De verdachte werd aangehouden aan de hand van het opgegeven signalement. Hij heeft de mishandeling bekend. Volgens hem zou het slachtoffer te stoer gedaan hebben. Proces-verbaal wordt opgemaakt.