Politiebericht Flevoland: gehele regio 11-08-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Evert Onink, 06-5140 1953

Mishandeling
ALMERE Een 21-jarige inwoonster van Lelystad deed aangifte van mishandeling. Tijdens een woordenwisseling tussen het slachtoffer en de ex-vriend van haar vriendin, donderdagavond, wilde deze 26-jarige Almeerder haar met een honkbalknuppel te lijf. Dit kon worden voorkomen, waarna de verdachte het slachtoffer nog wel een trap tegen het hoofd gaf. Het slachtoffer liep hierdoor een hersenschudding op.

Aanhouding winkeldief
URK De politie heeft vrijdagmorgen op de Nagel een 35-jarige inwoner van Weesp aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De man, geen onbekende van de politie, had eerst bij een supermarkt aan t Klif geprobeerd goederen zonder betaling mee te nemen, maar had deze goederen voor de kassa achtergelaten toen hij merkte, dat hij in het oog werd gehouden. Bij zijn aanhouding op de Nagel kwam de verdachte net met een doos niet betaalde artikelen uit een andere supermarkt. De verdachte heeft in de afgelopen dagen op Urk vermoedelijk meer winkeldiefstallen gepleegd. Ook de auto, waarin de verdachte reed, stond als gestolen gesignaleerd. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten.

Aanhouding 112-beller
ALMERE De politie heeft vrijdagmiddag een 27-jarige inwoonster van Almere in haar woning aangehouden. De verdachte had afgelopen woensdag 39 maal met haar gsm naar de 112-alarmcentrale in Driebergen gebeld, en donderdag 44 maal. Ook vrijdag heeft zij een groot aantal keren gebeld. De verdachte, die drugs gebruikt had, verklaarde telkens een geldige reden gehad te hebben om de 112-centrale op deze manier te belasten. De verdachte is na verhoor in vrijheid gesteld. Haar telefoon is in beslag genomen. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Aanrijding onder invloed
ALMERE Een 35-jarige automobilist uit Almere raakte vrijdagavond op de Spoordreef naast de weg. De auto kon nog wat doorrijden, met achterlating van een band. Op de Dokkumlaan werd de auto teruggevonden. De bestuurder bleek alcohol gedronken te hebben. Hij blies 915 ug/l (2,07 promille). Het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt.

Rijden onder invloed
EMMELOORD Een 27-jarige bromfietser reed vrijdagnacht onder invloed op zijn bromfiets over de Koningin Julianastraat. Hij blies 360 ug/l (0,81 promille). De verdachte is met een proces-verbaal en een dagvaarding heengezonden.

DRONTEN Op de Noord werd vrijdagnacht een 32-jarige automobilist uit Kampen betrapt op het rijden onder invloed. Hij blies 445 ug/l (1.01 promille). Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Vechtpartij
LELYSTAD Bij een vechtpartij in de Neringpassage zijn vrijdagnacht vier personen aangehouden. De verdachten hadden in een horecabedrijf met een autokrik en barkrukken geslagen. Bij de aanhouding verzetten de verdachten zich. Een agent kreeg een kopstoot tegen de kaak en moest zich in het ziekenhuis laten behandelen. Ook andere omstanders begonnen zich met de aanhoudingen te bemoeien. De verdachten (19 tot 26 jaar, allen afkomstig uit Dronten) zijn voor nader onderzoek ingesloten. Zij worden verdacht van openlijke geweldpleging, mishandeling van een ambtenaar, bedreiging , belediging en verzet. Een 5e verdachte is met een auto weggereden en moet nog worden aangehouden.

Kabouterdief op heterdaad aangehouden
EMMELOORD Surveillerende agenten zagen vrijdagnacht hoe een 21-jarige inwoner van Emmeloord een tuinkabouter uit de voortuin van een woning aan de Moerasandijviestraat haalde en deze onder zijn jas stopte. De verdachte is aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.