Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 11-08-2001

Politieberichten district Eemland zuid, 12.25 uur
Beschonken bromfietser kreeg rijverbod

AMERSFOORT Vrijdagavond omstreeks kwart voor tien zagen surveillerende agenten een bromfietser zonder helm rijden op de Leusderweg. Bij controle van deze 20-jarige man uit Leusden bleek dat hij niet in het bezit was van een bromfietscertificaat. Omdat de man naar alcohol rook werd op het politiebureau een ademanalysetest afgenomen. Hieruit bleek dat hij 0.8 promille alcohol in zijn lichaam had. Hij kreeg hiervoor een rijverbod van twee uur.

Met drie processen-verbaal, rijden zonder helm, niet in het bezit zijn van een bromfietscertificaat en het rijden onder invloed, werd de man heengezonden.

Met teveel alcohol op achter het stuur

AMERSFOORT Vrijdagavond rond tien uur werd op de Korte Bergstraat een 33-jarige man uit Putten staande gehouden. De man reed de Snouckertlaan in aan de zijde waarvoor een geslotenverklaring van toepassing is.
Bij het aanspreken van de man roken de surveillerende agenten een alcohollucht. Uit de ademanalysetest op het politiebureau bleek dat de man 2 promille alcohol in zijn lichaam had. Met een proces-verbaal en het inleveren van zijn rijbewijs werd hij heengezonden.