Korps: Limburg-Zuid, plaats: Kerkrade 11-08-2001 Presberichten district Kerkrade (JK)
Zaterdag 11 augustus 2001 - 12.55 uur

Eygelshoven; hennepplantage
Omdat het vermoeden bestond dat een 47-jarige bewoner van de Bosweg in Eygelshoven in een aanbouw van zijn woning een hennepplantage had ingericht, werd daar op vrijdag 10 augustus om 10.20 uur een onderzoek ingesteld. Daarbij werden 62 planten en de benodigde groeiapparatuur in beslag genomen. Op de verdachte werd snelrecht toegepast door een boete op te leggen van fl. 1500, -. Omdat er met de stroom geknoeid was, legde Essent nog eens een boete op van fl.2500, -.

Gulpen; vader en dochter gewond
Vrijdag 10 augustus vond om 17.25 uur op de Rijksweg in Gulpen een aanrijding plaats waarbij een 36-jarige man uit Mechelen en zijn 3-jarig dochtertje gewond raakten. Ze werden met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Beide slachtoffers wilden de rijbaan van de Rijksweg over steken. Een passerende autobestuurder zag dat en stopte voor hen. Toen het tweetal overstak en de auto passeerde, reed een 18-jarige vrouw uit Vijlen op haar bromfiets de auto aan de rechterzijde voorbij en botste met volle snelheid tegen het tweetal. Het kind werd door de lucht gegooid en kwam tegen een geparkeerde auto terecht terwijl de vader op de parkeerstrook terechtkwam. Door de politie wordt proces-verbaal opgemaakt.

Landgraaf; met auto tegen boom
Rijdend over de Brandhofstraat in Landgraaf botste daar op zaterdag 11 augustus om 03.00 uur een 42-jarige autobestuurder uit Landgraaf tegen een boom. De bom brak af en belandde op de weg. De bestuurder bleek alcohol gedronken te hebben. Uitslag blaastest: 1,02 promillage. De zwaar beschadigde auto moest worden afgesleept en de boom werd geruimd. De politie maakt proces-verbaal op.

Eygelshoven; gewelddadige cafébezoekers
Tijdens een bezoek aan een café aan de Veldhofstraat in Eygelshoven vernielden zaterdag 11 augustus om 02.00 uur twee 28-jarige mannen uit Eygelshoven en Kerkrade het nodige interieur in het café en mishandelden ook nog een 26-jarige cafébezoeker uit het Duitse Ubach-Palenberg. Het opgelopen letsel bleek van dien aard dat het slachtoffer per ambulance moest worden overgebracht naar het ziekenhuis alwaar hij opgenomen werd. De politie wist de twee verdachten verderop op de Veldhofstraat aan te houden. Tijdens de overbrenging naar het politiebureau pleegden beiden hevig verzet en beledigden de politieagenten in ernstige mate. De verdachten werden ingesloten.

(Bureau Voorlichting district Kerkrade; 045 - 400 20 06)