Ingezonden persbericht


Persbericht t.a.v. de (auto)sportredactie

ZEVENDE PLAATS NA FOUTLOZE REGENRACE VOOR DANNY VAN DONGEN

Assen, 12 augustus 2001. De 18-jarige Zandvoortse autocoureur Danny van Dongen heeft de vierde race van de Fly You Clio Renault Sport Cup als zevende beëindigd. De talentvolle coureur reed op het natte, spekgladde TT Circuit Assen een foutloze race en vocht zich vanaf de negende startpositie netjes naar voren.

In de kwalificatietraining stelde Danny de negende startpositie veilig in het zeer competitieve, 62 deelnemers (!) tellende veld. Hij hoefde bijna alleen maar bekende kampioenen als Jeroen, Sebastiaan en Michael Bleekemolen voor zich te dulden evenals Phil Bastiaans, zijn succesvolle teamgenoot bij het team Van Marwijk Passion powered by Kroon Racing. Racecoryfeeën als Marcel van Vliet en Donny Crevels moesten hun meerdere erkennen in de jonge coureur. "Dit is een mooi resultaat", vond Danny. "Ook omdat ik nog geen halve seconde verwijderd ben van de snelste tijd. Tijdens ieder raceweekeinde gaat het beter en dicht ik het gat met de toppers in het veld. Ik ben heel blij dat het gat met de kop nu nog maar een gaatje is."

De race werd, in tegenstelling tot de training, in de regen verreden. "Bij de start heb ik daarom even de kat uit de boom gekeken", aldus Danny. "Dit was de eerste keer dat ik met mijn Renault Clio in de regen reed. Ik wilde voorkomen dat ik al in de eerste ronde van de baan zou glijden." De jonge Zandvoorter viel hierdoor terug naar de twaalfde plaats. Na de eerste ronde begon Van Dongen aan een erg fraaie inhaalrace op het spekgladde asfalt, die hem vlak voor de finish op de zesde plaats deed belanden. Op dat moment kreeg hij een flinke zet van de achter hem rijdende Hugo Charles. "Ik kon mijn auto net in bedwang houden, ik stond bijna dwars op de weg", aldus Danny over het incident. "Charles passeerde mij, waarna ik het gaatje met hem weer dichtte. In de laatste ronde heb ik geen serieuze poging meer gewaagd om hem te passeren, ik wilde mijn zevende plaats niet in de waagschaal stellen."

Danny toonde zich zeer tevreden met zijn race. "Dit is mijn beste prestatie dit seizoen", vertelde hij. "Iedere race boek ik progressie, het gaat steeds beter. Het hele weekeinde, dus zowel de training als de race, is uitstekend verlopen!"

Uitslag: 1. Jeroen Bleekemolen, 12 ronden in 21:14.420; 2. Phil Bastiaans, op 1,945; 3. Jeroen Reijntjens, op 8,652, 7. Danny van Dongen, op 25,223.
Stand na vier races: 1. Jeroen Bleekemolen 75, 2. Phil Bastiaans 66, 3. Pim van Riet 54, 9. Danny van Dongen 18.

Voor de redactie:
Voor nadere informatie: Danny van Dongen, tel. (06) 555 64 307