Coureurs Team Transscope rijden sterke race op kletsnat TT Circuit Assen

Assen, 12 augustus 2001 De vierde ronde van de Fly You Clio Renault Sport Cup, verreden op het TT Circuit Assen, is naar omstandigheden goed verlopen voor Team Transscope. De beste prestatie werd neergezet door Yvonne Vlogtman (Holten), die voor de ogen van de 40.000 toeschouwers twee keer op het erepodium stond. Joost Koenders (Bentveld) reed een sterke inhaalrace, nadat hij door een andere deelnemer van de baan was gedrukt en daardoor ver was teruggevallen. Debbie Loogman (Badhoevedorp) presteerde het hele weekeinde prima, met een negentiende plaats als resultaat.

Yvonne Vlogtman kwam welgeteld 0,001 seconde tekort om zich rechtstreeks voor de hoofdrace te plaatsen. Desondanks keek ze positief op de training terug. "Ik vind dat ik goed heb gereden", vertelde ze. "Mijn auto is ook prima."
In de totaal verregende kwalificatierace startte Yvonne als tweede, ze kwam als derde over de finish en mocht dus op het podium plaatsnemen. "Het ging prima in de regen", vond de snelle dame. "Ik heb geen onnodige risico's genomen, daarom ben ik in de race een plekje teruggevallen." In de hoofdrace kwam Yvonne als derde Juniorrijder over de finish. Dat betekende haar tweede gang naar het podium. "Het was een moeilijke race", vond ze. "Ik zag helemaal niks in de regen, ik reed op de achterlichten van mijn voorgangers." Ze was 'heel gelukkig' met haar twee podiumplaatsen. "Dit is echt te gek!", vertelde ze enthousiast.

Joost Koenders vertrok vanaf de dertiende startpositie. "Ik kon in het volle veld geen vrije ronde rijden", verklaarde hij zijn startplaats. "Telkens reed er iemand in de weg."
Vlak na de start van de race werd Joost aangetikt door een andere deelnemer, waardoor hij naast de baan belandde. "Ik viel terug naar de 23ste plek", blikte hij terug. "Daarna heb ik mij naar voren weten te vechten naar de uiteindelijke veertiende plaats. Ik ben, gezien de omstandigheden, heel tevreden, mede omdat dit pas mijn eerste race in de regen was."
Joost toonde zich erg gelukkig met 'zijn' tuner Van Heek Motorsport. "Onze auto's zijn prima", prees hij de preparateur. "Het hele team functioneert overigens goed. Bedenk wel dat dit pas het eerste seizoen is van Team Transscope, alles is nieuw voor de teamleden."

Debbie Loogman was erg blij na de training. Zij reed een prima dertiende tijd in haar sessie (25ste algemeen). "Dat betekent dat ik geen kwalificatierace hoef te rijden", aldus de gelukkige Debbie. In de race reed ze foutloos naar de negentiende plaats. "Mijn hele weekeinde is goed", meende zij. "Ik hoop deze stijgende lijn nu voort te zetten!"

Willy Welles (Zenderen) miste een directe kwalificatie voor de hoofdrace op 0,2 seconde. Welles beëindigde de kwalificatierace als negentiende, onvoldoende om zich te kwalificeren voor de hoofdrace. "In de eerste bocht kwam ik naast de baan terecht, daarbij viel ik ver terug", meldde hij teleurgesteld.

Transscope, gevestigd in Enter, is gespecialiseerd in de ontwikkeling en (in)bouw van uiterst geavanceerde boardcomputers, blackbox- en plaatsbepalingsystemen en de bijbehorende software.