Datum: 20010814 titel: Genomineerden bekend voor de titel Beste Leerbedrijf url: http://www.svgb.nl/nieuws/nieuwsbericht.asp?nbid=86 Arnold zegt: SVGB, index Titelbalk gaf: nieuwsberichten Afzender is:

Stichting Vakopleiding Gezondheidstechnische Beroepen

Genomineerden bekend voor de titel Beste Leerbedrijf

De SVGB organiseert elk jaar de Verkiezing van het Beste SVGB-Leerbedrijf. Een bedrijf dat op bijzondere wijze vorm geeft aan het opleiden van de leerling in de praktijk, de zogenoemde beroepspraktijkvorming, wordt daarmee even extra in het voetlicht geplaatst.

De gelukkige genomineerden voor het jaar 2001 zijn de volgende bedrijven:


- Arens te Nijmegen (Goud, zilver en uurwerken),
- Van Gestel Optiek te Hilversum (Optiek),

- Goedegebuure Tandtechniek te Ede (Tandtechniek),
- Makker Hoortoestellen te Utrecht (Audiciens).
Deze bedrijven zullen voor nadere beoordeling bezocht worden door de leerbedrijfcommissie. Op basis van rapportage van deze bezoeken zal de uiteindelijke winnaar van dit jaar gekozen worden. De naam van het winnende bedrijf zal in de tweede helft van het jaar bekend gemaakt worden. Dit bedrijf zal meedingen in de landelijke wedstrijd, die door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen wordt georganiseerd.

De selectie heeft plaatsgevonden op basis van de vele voordrachten door leerlingen, die door de leerbedrijfcommissie stuk voor stuk uitvoerig zijn bestudeerd. Ook dit jaar was de kwaliteit van de voorgedragen leerbedrijven hoog. Het was voor de jury een zware taak om deze eerste selectie te maken. Een nominatie kan voor het leerbedrijf dan ook als een bijzonder groot compliment opgevat worden.

Een hoge kwaliteit van de leerplaatsen binnen het Nederlandse beroepsonderwijs is van groot belang voor de opleidingen binnen de betrokken branches. Voor de SVGB zijn dit branches met kleinschalig onderwijs, die gezamenlijk uiteindelijk meer dan 8000 bedrijven en bijna 35.000 werknemers vertegenwoordigen, en die een totale omzet genereren van circa 6,3 miljard per jaar.

Ook de winnaar van de jaarlijkse leerlingprijs (f. 250,00), die door loting wordt toegekend aan één van de enthousiaste leerlingen, is inmiddels bekend: de prijs gaat dit jaar naar een leerling van de tandtechniekopleiding in Nieuwegein.