Politiebericht Venlo 14-08-2001
Mediaberichten 14 augustus (15.30 uur)

VENLO Aanrander aangehouden

VENLO - De politie heeft zondagmorgen een 39-jarige man uit Venlo aangehouden op verdenking van poging tot aanranding en schennis van de eerbaarheid van een 16-jarige babysit. Tevens wordt hij ervan verdacht de 40-jarige moeder van de babysit te hebben mishandeld. De man heeft in de nacht van zaterdag op zondag de babysit een aantal keren geprobeerd te kussen. Het slachtoffer is daarop naar huis gegaan waar ze het hele verhaal aan haar moeder vertelde. De echtgenote van de verdachte ontdekte dat de babysit weg was en ging naar de woning van de babysit en kreeg het verhaal te horen. Thuisgekomen confronteerde zij haar man met hetgeen zij had gehoord. Samen gingen zij naar de babysit waar na een woordenwisseling de moeder van de babysit door de verdachte in het gezicht werd geslagen. Na onderzoek door de politie werd de man aangehouden en in verzekering gesteld. Hij is in de loop van maandagmiddag in vrijheid gesteld. De zaak zal worden afgehandeld door middel van snelrecht en hij zal zich 24 oktober voor de rechter moeten verantwoorden.

ROERMOND Illegale vreemdeling aangehouden

ROERMOND De politie heeft dinsdagmorgen een 29-jarige illegale Marokkaanse vreemdeling aangehouden op verdenking van valselijk gebruik van een vreemdelingendocument. De man had een vals document gekocht om zich te kunnen legitimeren bij het verkrijgen van werk. Hij probeerde zo op 27 juni werk te krijgen via een uitzendbureau in Roermond. De verdachte werd meegenomen naar het politiebureau waar hij na verhoor in vreemdelingenbewaring werd gesteld. De zaak zal worden afgehandeld door middel van snelrecht.

HEYTHUYSEN Brand appartementencomplex (2)

HEYTHUYSEN De technische recherche van de politie gaat er na onderzoek vanuit dat brandstichting de oorzaak is van de brand in het appartementencomplex op maandagmorgen 13 augustus. De brand is ontstaan op de galerij van de eerste verdieping. De politie heeft de zaak in onderzoek.