Provincie Noord-Holland


Persbericht, 14 augustus 2001

Provincie maakt ruim 6 mln. vrij voor 'sociale projecten' Gedeputeerde Staten (GS) hebben een Sociaal Jaarprogramma voor 2002 vastgesteld. In dit programma schetst de provincie haar ambities voor sociaal beleid.

Met het Sociaal Jaarprogramma 2002 geeft het provinciaal bestuur een nieuwe wending aan het traditionele welzijnsbeleid. Dat kenmerkte zich vooral door het verstrekken van budgetsubsidies aan provinciaal opererende welzijnsorganisaties die in de gemeenten het welzijns- en sociaal cultureel werk ondersteunen: de zogenoemde steunfunctie-instellingen. Dat blijft zo. Maar voor het jaar 2002 is uit het ondermeer daarvoor gereserveerde bestedingvolume van ruim 23,5 miljoen gulden een bedrag van ruim 6 miljoen gulden vrijgemaakt voor projecten die passen binnen de doelstellingen van het provinciale jaarprogramma.

Vergroten van zelfredzaamheid, het voorkomen van sociale uitsluiting, maar ook het bevorderen van sport en bewegen zijn voorbeelden van in het programma genoemde thema's die de provincie na overleg met maatschappelijke organisaties en gemeenten heeft benoemd. Gedeputeerde Staten zullen vanaf nu ieder jaar het sociaal programma actualiseren. Zij verwachten dat behalve de provinciale steunfunctie-instellingen ook andere organisaties projectvoorstellen zullen aandragen.

Inlichtingen: Hélène Steenhoff, ZWC, (023) 514 40 79 / Simon Dijkstra, ZWC. (023) 514 39 23