Gemeente Zwolle

Werkzaamheden hoofdriool Van Karnebeekstraat

Datum uitgave: 10-08-2001

Onderwerp :Milieu en woonomgeving
Werkzaamheden hoofdriool Van Karnebeekstraat

Op dinsdag 14 augustus wordt begonnen met de vernieuwing van het hoofdriool in een deel van de Van Karnebeekstraat. Deze werkzaamheden zullen ijs en weder dienende tot 21 september duren.

Het gemeentelijk hoofdriool in deze straat functioneert niet naar behoren. Veel rioolbuizen zijn gescheurd en ten opzichte van elkaar verschoven. Veel buisverbindingen zijn lek. Door deze gebreken neemt de stabiliteit van het riool af. Het is daarom noodzakelijk het riool te vernieuwen. De werkzaamheden vinden plaats in het eerste deel van de Van Karnebeekstraat (gezien vanaf de stadsgracht), tussen het Groot Wezenland en de Van Ittersumstraat in het stuk tussen Snackcorner Norp en het parkeerterrein.

Ten behoeve van de werkzaamheden wordt de klinkerbestrating opgebroken. Het oude riool wordt opgegraven en aansluitend worden de nieuwe rioolbuizen gelegd. De trottoirs blijven normaal begaanbaar. Gemotoriseerd verkeer is in dit deel van de Van Karnebeekstraat echter gedurende de werkzaamheden niet mogelijk. Het parkeerterrein aan de Van Karnebeekstraat blijft gewoon bereikbaar.

Bron: Afd. Communicatie