PERSBERICHT

PREMIERE 'WHEN DINOSAURS ROAMED' ONTHULT NIEUWE DINOSAURUSSOORTEN

Hoofddorp, 14 augustus 2001 - Discovery Channel Europe zal op zondag 16 september om 21.00 uur de geschiedenisboeken gaan herschrijven, met een baanbrekende première waarin de spectaculaire vondst van geheel nieuwe dinosaurussoorten wordt onthuld.

When Dinosaurs Roamed is een twee uur durende animatiespecial, waarin de kijkers worden meegevoerd op een verbazingwekkende reis terug naar de prehistorie, toen de dinosauriërs op Aarde heersten. Het verhaal wordt van commentaar voorzien door Hollywood-acteur John Goodman (bekend van de serie 'Roseanne' en de Flintstones-film). De documentaire is gebaseerd op spectaculaire wetenschappelijke vondsten, die nieuwe dinosaurussoorten hebben onthuld en hebben aangetoond dat een aantal van hen zelfs bedekt was met veren.

Voor het maken van When Dinosaurs Roamed is gebruikgemaakt van nieuwste computeranimatietechnieken, voor een prehistorisch panorama en een blik diep in het binnenste van dinosauriërs, om de kijker beter inzicht te verschaffen in de anatomie van deze verbazingwekkende beesten. Het vertelt het verhaal van een tijd waarin dinosauriërs de Aarde bevolkten en bestrijkt vijf historische periodes, van het Trias tot het late Krijt, waarin het ruwe leven en de dramatische dood van dinosauriërs wordt getoond.

When Dinosaurs Roamed is geregisseerd door Pierre De Lespinois en maakt gebruik van de nieuwste high-definition camera's en Dolby Surround Sound, in combinatie met het nieuwste wetenschappelijke bewijs en locaties over de hele wereld. Op deze manier wordt getoond hoe Noord-Amerika er in de prehistorie klonk en uitzag. Daarnaast bevat When Dinosaurs Roamed opnames van vindplaatsen van fossielen en discussies met paleontologen van wereldfaam.

Meer informatie over Discovery Channel is beschikbaar op www.discoveryeurope.com

Over Discovery Networks Europe:
Discovery Networks Europe (DNE) biedt op dit moment tien themakanalen: Discovery Channel Europe, Discovery Home & Leisure, Animal Planet, Discovery Travel and Adventure, Discovery Civilisation, Discovery Sci-Trek, Discovery Kids, Discovery Wings, Discovery Health en Discovery +1, het naar een ander uitzendtijdstip verschoven programmapakket van Discovery Channel.

Sinds de start van DNE in 1989 is het Europese marktaandeel gegroeid naar 22 miljoen huishoudens. Het programma-aanbod van DNE is beschikbaar in 19 talen en wordt via 20 satellietkanalen verspreid in 49 gebieden in Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

Voor informatie en beeldmateriaal:

Monogram Communication Strategies (MCS)
Marguérite van der Heyden
Tel.: 023 - 562 82 08;
Fax: 023 - 5651724
Email: margueritevdh@monogram.nl