Digitale Gemeente Houten

Gemeente draagt 80.000 gulden bij aan vervoerskosten leerlingen Tull en t Waal.

dinsdag 14 augustus 2001 - Bron: Gemeente Houten

Voor het vervoer naar Nieuwegein van twintig leerlingen van de School met de Bijbel uit Tull en t Waal trekt de gemeente Houten bijna 80.000 gulden uit. Ouders van deze kinderen wordt een inkomensafhankelijke bijdrage gevraagd, conform de geldende verordening leerlingenvervoer. Hoewel een aantal van de twintig leerlingen feitelijk te dichtbij de school in Nieuwegein woont om aanspraak te kunnen maken op een vervoersbijdrage, heeft de gemeente ervoor gekozen een uitzondering op de regel te maken. Het belang om de groep als geheel in stand te houden, is hierbij doorslaggevend geweest.

Hoewel burgemeester en wethouders zich hebben ingespannen om het vervoer van de leerlingen naar Nieuwegein te verzorgen, gaan zij er nog steeds van uit dat het uitwijken van tijdelijke aard is. Het college ondersteunt het bestuur van de School met de Bijbel in zijn streven de school in Tull en t Waal open te houden. Met dat doel voor ogen hebben B&W eerder al besloten het schoolbestuur voor de komende twee schooljaren een extra financiële bijdrage in het vooruitzicht te stellen.

Als gevolg van een tekort aan leerkrachten op de School met de Bijbel bleek het in april van dit jaar niet langer mogelijk de leerlingen van de groepen 7 en 8 in Tull en t Waal onderwijs te laten volgen. Omdat ook basisschool De Rank in Houten geen plaats voor de kinderen had, viel de keuze op de Prins Willem-Alexanderschool in Nieuwegein. Komend schooljaar wijken ook leerlingen van groep 6 uit naar de buurgemeente.

Wethouder J. Bosch-Eldering (Onderwijs) heeft later deze week een ontmoeting met ouders van leerlingen uit Tull en t Waal om de situatie te bespreken en het standpunt van de gemeente nader toe te lichten.

Terug naar het nieuwsoverzicht

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2001 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).