Politiebericht Eindhoven e.o. 14-08-2001
2e Persbericht van dinsdag 14 augustus 2001

Berichten uit de regio

Eindhoven: Snelheidscontrole
Dinsdag tussen 11.45 en 13.10 uur is op de Fransebaan een snelheidscontrole gehouden. 85 voertuigen zijn gecontroleerd. 3 daarvan reden sneller dan de toegestane snelheid van 50 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 68 km/u.

Helmond: Mishandeling
Maandagavond rond 21.00 uur is op de Middenloop een 17-jarige meisje uit Helmond mis-handeld. Zij liep daar met haar hond te wandelen. Plotseling reed een bromfietser, met een meisje achterop, haar voorbij. De bromfietser reed rakelings langs de hond. De Helmondse riep naar hem dat hij moest uitkijken. Hierop draaide de bromfietser om en reed naar de Helmondse. De bromfietser en het meisje stapten af en spraken de Helmondse aan. Onmid-dellijk daarna gaf het meisje de Helmondse een zet, die terug duwde. Direct daarop sloeg en schopte de jongen de Helmondse meerdere malen in het gezicht en lichaam. Het slachtoffer kwam daarbij ten val. Hierna sprong de onbekende jongen en meisje op de bromfiets en reden snel weg. Het slachtoffer klaagde over pijn in de buik en hoofd.

Helmond: Verdachte diefstal uit winkel aangehouden Dinsdagmiddag om 13.20 uur is op de Engelseweg een 25-jarige man uit Helmond aange-houden. Een winkelmedewerker zag dat de man daar een camera, een drietal deurkrukken en een tang onder zijn trui verstopte. Hierna verliet hij de winkel zonder deze goederen af te rekenen. De verdachte is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Geldrop: Diefstal portemonnee
Dinsdagmorgen rond 9.35 uur is van een 68-jarige vrouw uit Geldrop haar portemonnee ge-stolen. Zij liep met de fiets aan haar hand over de Molenstraat richting Korte Kerkstraat. Daar werd ze aangesproken door twee meisjes die aan haar de weg naar het station vroegen. Even later ontdekte ze dat haar schoudertas openstond en dat de portemonnee verdwenen was. In de portemonnee zaten diverse pasjes en ruim twee honderd gulden.

Aarle-Rixtel: Inbraak in een bedrijf
Dinsdag tussen 1.30 en 8.50 uur is ingebroken in een bedrijf op de Dorpsstraat. Aan de achterzijde is een raam geforceerd. Uit het pand verdwenen cds, telefoonapparatuur, geld en sieraden.