Politiebericht Eindhoven e.o. 14-08-2001
3e Persbericht van dinsdag 14 augustus 2001

Berichten uit de regio

Milheeze: Inbreker door buurtbewoners aangehouden Dinsdagmiddag om 14.10 uur is er op de Peeldijk een 39-jarige Helmonder aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor ingebroken te hebben in een woning aan de Kattevlaas. De bewoner kwam thuis toen de verdachte nog binnen was. Toen hij wilde vluchten is hij door enkele buurtbewoners aangehouden. Hij is overgedragen aan de politie en voor onderzoek ingesloten en inverzekering gesteld.

Eindhoven: Controles in het kader van Wij gaan weer naar school Op de Fransebaan, Hendrik de Keyzerplein, Oude Bossche Baan, Franklin D Rooseveldlaan en de Waalstraat is vandaag gecontroleerd. Er zijn processen verbaal uitgeschreven voor het overschrijden van de maximum snelheid (3x) hoogst gemeten snelheid 68 km/u, hardnekkig foutparkeren (1x), negeren van het rode verkeerslicht (1x), rijden zonder gele plaat op de bromfiets, twee bromfietsers zonder helm, een bromfiets op het fietspad en vier bestuurders van snorfietsen die door rood reden.

Helmond: Ex-man aangehouden na bedreiging
In een woning aan de Kolkmanstraat is vanmiddag om 16.15 uur een 53-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden. De verdachte was de woning van zijn ex vrouw binnen gedrongen en had haar met een mes bedreigd. Hij weigerde de woning te verlaten en is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Bergeijk: Snelheidscontrole
Op de Burg Aartslaan is vanmiddag tussen 14.00 uur en 16.30 uur een snelheidscontrole gehouden. 8 van de gecontroleerde 83 voertuigen reden sneller dan de toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 130 km/u. De 8 bestuurders werden staande gehouden en kregen direct een proces-verbaal uitgereikt.

Eindhoven: Aanhouding na vernieling
Dinsdagmiddag om 17.25 uur is op de Mathildelaan een 28-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt ervan verdacht verschillende verkeerspalen en parkeerautomaten aan de Mathildelaan te hebben beklad. Hij is overgebracht naar het bureau en na verhoor heen gezonden.

Eindhoven: Onder invloed
Op de s Gravesandestraat is vanmiddag om 17.52 uur een 27-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. Bij controle bleek dat de man zijn personenauto bestuurde terwijl hij onder invloed was. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van 1,60 promille aan. De man kreeg een proces-verbaal een rijverbod voor de duur van 8 uur. Zij rijbewijs is ingevorderd.