Stork Groep NV

Corporate Communications

Naarden, 14 augustus 2001

Resultaten niet-strategische activiteiten ca. EUR 76 miljoen negatief door extra eenmalige herstructureringslasten van EUR 60 miljoen.

Resultaten strategische activiteiten Stork in lijn met eerder bijgestelde verwachting.

Stork-totaal halfjaar-nettoresultaat ca. EUR 34 miljoen negatief.

De halfjaarresultaten van de strategische activiteiten van Stork NV blijven, zoals eerder aangekondigd, belangrijk achter bij die over de vergelijkbare periode van het vorige jaar, dit mede veroorzaakt door tegenvallende economische ontwikkelingen.

De grote verliezen van de niet-strategische activiteiten (Capital Assets) over het eerste halfjaar van 2001 zijn veroorzaakt door:
· Tegenvallers in de afwikkeling bij desinvesteringen.
· Hogere operationele verliezen als gevolg van vertraagde desinvesteringen en daardoor additionele reorganisatie-voorzieningen in nog te desinvesteren activiteiten.
· Extra voorziening voor nieuwe risico's voor nog te desinvesteren activiteiten.
Hierdoor realiseert Stork over het eerste halfjaar van 2001 een nettoverlies van EUR 34,4 miljoen, tegenover een positief resultaat van EUR 30,6 miljoen over dezelfde periode van het vorige boekjaar.

Over het gehele boekjaar verwacht Stork voor het totaal van de activiteiten een break-even nettoresultaat.

Maarten Schönfeld (sinds 1 juli CFO van Stork): "Een grondige en kritische review van ons desinvesteringsprogramma 'Capital Assets' heeft geleid tot het nemen van eenmalige extra herstructureringslasten welke volledig ten laste zijn gebracht van het resultaat over de eerste helft van het boekjaar. Door een minder goed economisch klimaat is het verkoopproces er niet makkelijker op geworden. Het totaal van de nu getroffen herstructureringslasten omvat de negatieve resultaten, alsmede mogelijke risico's die zouden kunnen voortvloeien uit de afwikkeling van nog te realiseren desinvesteringen."

Bestuursvoorzitter Aad Veenman: "Het is een teleurstelling om in de eindfase van een omvangrijk desinvesteringsprogramma, waarbij eenderde van de omzet wordt afgestoten, deze bittere pil te moeten slikken. Ik ga ervan uit dat de strategische activiteiten in het tweede halfjaar een bedrijfsresultaat zullen laten zien dat van eenzelfde orde van grootte is als in het eerste halfjaar gerealiseerd."

Informatie voor de pers:
Stork N.V.
Dick Kors
Tel.: 035 - 695 75 55