NMBS

14/08/01

Al 100.000 B-Dagtrips naar de Zoo

De B-Dagtrip is misschien een bekende en succesvolle reisformule van de NMBS. Sinds vele jaren kan iedereen op een erg makkelijke en voordelige manier familieuitstapjes maken naar een museum, dierenpark, attractie of andere activiteit.

Ook in het seizoen 2001-2002 zijn de B-Dagtrips van de NMBS weer een groot succes. Uitschieter is opnieuw die naar de Antwerpse Zoo. Sedert
1 januari kochten al 100.000 reizigers deze B-Dagtrip.

Naast de Zoo zijn, net zoals verleden seizoen, SixFlags en Plopsaland de topbestemmingen. In het seizoen 2000-2001 kozen 432.000 reizigers voor een van de B-Dagtrips uit de brochure.

bdagtrip.jpg (56842 bytes)

Ook de tijdelijke B-Dagtrips zijn echte voltreffers: voor het seizoen 2000-2001 waren het Sneeuw- en IJssculptuurfestival en het evenement `Ik hou niet van Cultuur' de toppers.

Dit succes illustreert overduidelijk de troeven van de trein. Het evenement ligt vlakbij het station of is met bus, tram of metro makkelijk te bereiken vanuit het station en dus is de trein het ideale vervoersmiddel (geen files, geen parkeerproblemen,...).

Een B-Dagtrip combineert de heen- en terugreis met de trein, toegang tot de attracties en indien nodig zelfs het bijkomend vervoer per bus, tram of metro en dit aan een erg voordelige prijs. Die prijs varieert naargelang de leeftijd (4 leeftijdscategorieën) en de afstand tussen het vertrekstation en het station van bestemming (4 zones). De B-Dagtrip is te koop in elk Belgisch station vanaf 20 dagen voor de vertrekdatum tot net voor het vertrek van de trein.

© 2001 NMBS