Politiebericht Flevoland: gehele regio 14-08-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Saskia van Bruinessen, 0320-211 215

Brandstichter aangehouden
DRONTEN Na een onderzoek hield de politie maandagmiddag een 35-jarige man uit Dronten aan voor brandstichting van een loods in de Houtwijk (afgelopen zaterdagavond). In het pand dat niet gered kon worden, is een autobedrijf gevestigd. De naastgelegen panden liepen rook- en waterschade op.

Groot aantal auto-inbraken
LELYSTAD Afgelopen weekeind kreeg de politie 14 meldingen van auto-inbraken, verspreid over de stad. Uit de autos werden onder andere geluidsapparatuur, radardetectoren en zonnebrillen ontvreemd. De politie raadt aan om de auto goed af te sluiten en om geen waardevolle spullen, zoals Cds, kleding, papieren, geluids- en computerapparatuur, in de auto te laten liggen.

Brand
LELYSTAD Maandagnacht kreeg de politie de melding van een brand in de Agorahof. Een auto, die gestolen bleek te zijn en waarvan de bestuurder nergens meer te bekennen was, was door de pui van een winkel gereden en stond in brand. De agenten hielden het publiek op afstand (wegens eventueel explosiegevaar en vrijkomen van asbest) en de brandweer bluste de brand. Er vielen geen gewonden. Door de brand liepen het pand en de omliggende winkels veel rookschade op. Omdat er asbest binnen het pand was, heeft de technische recherche een onderzoek ingesteld. Ook wordt de oorzaak (nog onbekend) van de brand onderzocht.