Ingezonden persbericht

Persbericht

14 augustus 2001

Meer veiligheid met Vanco's e-security module
~ PSS beveiligt bedrijven tegen hackers en virussen ~

Vanco introduceert een nieuwe module bij haar Packaged Network Solutions (PNS). Deze e-security module, Packaged Security Solutions (PSS), bestaat uit een basismodule, die naar keuze met losse beveiligingselementen kan worden uitgebreid. Op deze manier kan iedere klant een op maat gesneden oplossing worden geboden.

De PSS-basismodule bestaat uit een firewall naar keuze waarmee al het in- en uitgaande Internet- en e-mailverkeer in de gaten wordt gehouden. Vanco neemt tevens het beheer van deze firewall voor haar rekening, compleet met updates, patches, regelmatige checks en een hotline waar de klant met problemen terecht kan. Naast de bescherming van de firewall, biedt het basispakket nog een extra beveiliging: alle verkeer wordt over een gedemilitariseerde zone geleid. Dit computersysteem stelt Vanco in staat op verzoek van de klant het internet- en e-mailverkeer nog eens extra te screenen op inhoud.

De basismodule kan worden uitgebreid met vijf additionele modules:
1. Websecurity - Met deze module kunnen bepaalde websites worden geblokkeerd en kan gebruik worden gemaakt van een extra screening op de inhoud.
2. Virusscanning - Met deze module wordt Internet- en e-mailverkeer voortdurend op virussen gescand.
3. Intrusion Detection - En onzichtbaar systeem voor hackers dat alle verkeer in de gaten houdt. Wanneer een indringer wordt gesignaleerd, slaat het systeem alarm.
4. Remote Access - Een systeem dat optimale beveiliging biedt voor mobiele gebruikers, door middel van 'tweefactor identificatie'. Hierbij moeten mobiele gebruikers bij het inloggen op het netwerk twee codes doorgeven: een pincode en een voortdurend veranderende code die zij moeten aflezen van een sleutelhanger.
5. E-business enablement - Deze module biedt een optimale oplossing voor bijvoorbeeld klanten met Internetshops. Om te voorkomen dat er een directe verbinding tussen de webserver en het interne ordersysteem ontstaat, maakt Vanco gebruik van een aparte transactieserver. Deze transactieserver verzorgt de communicatie tussen de webserver en het interne ordersysteem.
"Wij streven er bij e-security oplossingen naar dat geen enkel systeem direct met het Internet in contact staat. Door al het verkeer door een firewall en een gedemilitariseerde zone te leiden, wordt veel minder informatie over het interne netwerk vrijgegeven. Dit is natuurlijk veel veiliger," aldus Erwin Schürmann, e-Security Manager bij Vanco. "De techniek blijft niet stil staan en in de toekomst zal de dreiging van hackers en wormen dan ook alleen maar groter worden. Het is heel belangrijk dat je als bedrijf goed beveiligd bent tegen dit soort aanvallen."

"Voor bedrijven is het tijdrovend en kostbaar om haar beveiliging zelf continu up-to-date te houden. Vanco neemt bedrijven dit werk uit handen met PSS; een beveiliging die doorlopend wordt bijgewerkt met de nieuwste patches en updates," zei Marcel Vrieling, Managing Director van Vanco. "Uit een recent intern onderzoek bleek dat 80% van de grote Nederlandse bedrijven haar beveiliging niet goed op orde heeft. Daar willen we met PSS verandering in gaan brengen."

(478 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Vanco
Vanco is wereldwijd een toonaangevende aanbieder van internationale netwerkoplossingen die additionele diensten toevoegt aan grote nationale en internationale communicatienetwerken. Sinds de oprichting in 1988 is Vanco betrokken geweest bij het bouwen van de belangrijkste en meest betrouwbare communicatie-infrastructuren ter wereld.

Door haar onafhankelijke positie is Vanco in staat continu in te spelen op veranderingen in de snel ontwikkelende telecommarkt. Hierdoor kan het bedrijf klanten flexibiliteit en dus voordelen bieden op het gebied van netwerkinfrastructuur, technologie en prijs. Vanco geeft niet alleen advies maar ontwerpt, installeert en beheert eveneens de Wide Area Networks (WAN s) voor haar klanten.

Vanco s unieke service-oplossingen voor netwerken zijn meermaals bekroond. Zo werd zij bij de Networking Industry Awards gekozen tot Network Outsourcer of the Year 2000.

Voor meer informatie kunt u een bezoekje brengen aan de website van Vanco: http://www.vancogroup.net

Voor verdere persinformatie, fotografie of een interview kunt u contact opnemen met: Yvonne van Bokhoven of Viviane Brokerhof van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: 0031 (0)43-356 69 56Fax: 0031 (0)43-356 69 55 E-mail:yvonnev/vivianeb@lewispr.com
Web site:http://www.lewispr.com