Politiebericht Eindhoven e.o. 14-08-2001

1e persbericht 14 augustus 2001


Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachten in gestolen auto aangehouden Op de Pastoor Sickingstraat zijn maandag om 19.15 uur een 45-jarige Eindhovenaar, een 35-jarige Eindhovense en een 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Dat gebeurde na een achtervolging door Stratum. Een politiepatrouille zag de drie personen in een auto rijden op de Korianderstraat. Bij informatie bleek dat de auto, een Opel Kadett, gestolen was. Na een achtervolging reden de verdachten zich vast in de doodlopende Pastoor Sickingstraat. Ze konden aangehouden worden. In de auto bleken twee computers te liggen. Naar de herkomst van deze pcs wordt een onderzoek ingesteld. De verdachten zijn voor onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Autoinbreker betrapt
Een 34-jarige Eindhovenaar is maandag om 20.45 uur op de Don Boscostraat aangehouden. Hij werd door een politieman betrapt op de achterbank van een geparkeerde auto. De man bleek al de autoradio en een speaker uit de auto gesloopt te hebben. Hij is voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Met alcohol tegen boom
Een 52-jarige automobilist uit Eindhoven is maandag om 21.10 uur op de Limburglaan met zijn auto tegen een boom gereden. De man raakte licht gewond, kneuzingen in het gezicht en een hersenschudding. De man had gedronken. De ademanalyse mislukte waarna een bloedproef werd genomen. Het rijbewijs is ingenomen.

Eindhoven: Auto ramt woning
Op de Aalsterweg is dinsdag om 0.45 uur een 44-jarige vrouw uit Veldhoven aangehouden. Zij wordt er van verdacht dat zij met haar auto tegen een auto is gereden en vervolgens tot stilstand is gekomen tegen de gevel van een woning. Toen de politie ter plaatse kwam zat de vrouw op een caféterras. Getuigen wezen haar aan als de bestuurster van de auto. Zij had gedronken maar weigerde ieder medewerking. De auto van de verdachte had op de Aalsterweg een geparkeerde auto geschampt. Waarschijnlijk is de bestuurster de macht over het stuur verloren en is aan de linkerkant van de weg tegen de gevel van een woning gereden. De erkers van twee woningen werden beschadigd.

Eindhoven: Diefstal kleding
Dinsdag rond 1.20 uur is ingebroken bij een kledingwinkel aan de Strijpsestraat. Met een auto werd de pui kapot gereden. Er is een onbekende hoeveelheid kleding gestolen. De auto is later in Stratum terug gevonden.

Eindhoven: Vrouw met gestolen snorfiets aangehouden Op de Marconilaan is dinsdag om 3.05 uur een 42-jarige Eindhovense vrouw aangehouden. Politiemensen zagen haar op de Marconilaan met een snorfiets staan. Bij controle bleek de snorfiets in Tongelre gestolen te zijn. Het framenummer was weg gevijld. De vrouw is voor onderzoek de cel ingegaan. De snorfiets is in beslag genomen.

Eindhoven: Diefstal voertuigen


- Vanaf de Achtseweg Zuid is maandag een bruine Mercedes Benz met het Duitse kenteken GC-AF642 gestolen.


- Op de Hagenkampweg Zuid is maandag een Suzuki motor met het kenteken MR-27-HG ontvreemd.

Eindhoven: Vrouw verdacht van brandstichting
Een 64-jarige vrouw uit Eindhoven is dinsdag om 5.35 uur op de Wegastraat aangehouden. In haar flatwoning was brand uit gebroken. De vrouw was erg verward en uit haar verklaringen bleek dat zij de brand vermoedelijk had aangestoken. Het RIAGG is ingeschakeld. De brand werd door de brandweer geblust. De flatwoning brandde uit. De andere bewoners van het flatgebouw konden na de brand weer in hun woning.

Eindhoven: Vrouwen verdacht van portemonneediefstal Maandagmorgen zijn in hun woning in Woensel een 41-jarige Eindhovense vrouw en een 37-jarige Eindhovense vrouw aangehouden. Zij worden er van verdacht dat zij op 8 augustus de portemonnee van een 40-jarige Eindhovense vrouw hebben afgepakt. De vrouw liep die dag over de Geldropseweg met haar portemonnee met fl. 300,= in haar hand. Een vrouw griste plotseling de portemonnee uit haar hand en liep er mee weg. Het slachtoffer volgde haar en zag dat de dader in een auto stapte waarin een tweede vrouw zat. Zij kon het kenteken opnemen. Na onderzoek konden de vrouwen aangehouden worden. Zij zijn de cel ingegaan voor nader onderzoek.

Geldrop: Verdachte autoinbraak aangehouden
Op De Meent is maandag om 21.35 uur een 32-jarige Geldroppenaar aangehouden. Hij zou geprobeerd hebben in te breken in een auto die op het parkeerterrein aan De Meent stond. Getuigen hadden gezien hoe hij probeerde met een hamer een portierruit open te wrikken. Bij zijn aanhouding had hij een hamer bij zich. De auto raakte beschadigd.

Geldrop: Snelheidscontroles


- Maandag tussen 15.30 en 17.30 uur is op de Nuenenseweg op snelheid gecontroleerd. Van de 815 voertuigen reden er 90 te hard. De snelste reed 79 km/u.


- Op het Bogardeind werd tussen 19.15 en 21.10 uur gecontroleerd. Hier kwamen 1282 voertuigen langs de radarapparatuur gereden. 136 bestuurders deden dat te snel. De snelste reed 85 km/u. Op beide plaatsen geldt een maximumsnelheid van 50 km/u.

Geldrop: Man verdacht van bedreiging
Op het politiebureau in Geldrop is maandag een 55-jarige man uit Geldrop aangehouden. De man zou zijn 40-jarige vriendin regelmatig hebben bedreigd met de dood. De relatie is ten einde en de vrouw deed aangifte. De man is voor onderzoek ingesloten.