Politie Amsterdam-Amstelland


Politienieuws

Oude man vermist
15-8-2001. Bij de politie in Amstelveen-Zuid is aangifte gedaan van de vermissing van een demente man. Het gaat om de 87-jarige Bram den Besten (zie foto). Hij verliet op zondag 12 augustus, tussen 06.00 en 07.00 uur ongemerkt zijn woning aan de Doctor Plesmansingel. Deze ligt in de wijk Keizer Karelpark in Amstelveen-Zuid. De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld en op andere plaatsen waar de man zich zou kunnen bevinden gezocht maar dat had een negatief resultaat.

Het signalement luidt:

Blanke man van 1.75 meter

Slank tot tenger postuur

Grijs/wit kort haar, deel kalend

Vrij grote neus met zichtbare bloedvaatjes (couperose)

De man was gekleed in een:

Wit overhemd met blauwe streep

Bruine pantalon

Lichtbruin vest met knopen

Bruine lederen veterschoenen, maat 42

Beige regenjas tot op de knie

Vermoedelijk een groenbruine pet

Goudkleurig horloge met zgn. 'rek-band'

Trouwring aan de rechterhand met de inscriptie 'WIJNIE 26-08-1942'.

De man loopt wat mank als gevolg van een versleten heup. In zijn portemonnee zit een adressticker. Hij heeft ook een grote bos sleutels bij zich. Indien U informatie heeft wordt u verzocht contact op te nemen met het wijkteambureau Amstelveen-Zuid, telefoonnummer (020) 559 29 80.



Vervalst paspoort
17-8-2001. Donderdagmiddag is in de Museumpleinbuurt een 24-jarige Engelsman met een vervalst paspoort aangehouden. Hij schreef zich in bij een uitzendbureau en de baliemedewerker constateerde dat hij zich met een vals identiteitsbewijs legitimeerde. De gealarmeerde politie arresteerde de Brit. De verdachte wordt vandaag voorgeleid voor de officier van justitie.



Overval bouwmarkt A. Fokkerweg
13-08-01. Vrijdagavond is rond de 90 man politie ingezet voor de bevrijding van overvallen medewerkers van een bouwmarkt op de Anthony Fokkerweg. Een arrestatieteam haalde acht zichzelf ingesloten slachtoffers uit het pand. Niemand raakte gewond. Een uitgebreide zoektocht naar de drie overvallers bleef zonder resultaat. De buit van de overval bestond uit wat spullen die werden afgenomen van de medewerkers. Getuigen of mensen die denken informatie over de overvallers te hebben, wordt verzocht te bellen met wijkteam Surinameplein op nummer

(020) 559 36 50.

De politie rukte uit naar de bouwmarkt nadat medewerkers telefonisch meldden dat er een overval gaande was. De slachtoffers hadden zich inmiddels afgezonderd van de overvallers en veronderstelden dat het gewapende trio nog in het bedrijfspand rondliep. Op grond van deze informatie besloot de politie het industrieterrein af te zetten en een arrestatieteam in dienst te roepen. Ook de vliegende brigade kwam ter plaatse. Rond elf uur drong een arrestatieteam het pand binnen en vijf minuten later kwamen de acht slachtoffers naar buiten. Ze werden vervolgens in een ME-auto naar een politiebureau overgebracht om daar eerst op verhaal te komen. Ze werden ook begeleid door een bedrijfsopvangteam.

Vervolgens werd het pand en de omgeving uitgekamd. Bij deze actie zijn ook vier politiehonden ingezet. Na de constatering dat de overvallers niet meer aanwezig waren, werd het industrieterrein vrijgegeven. Uit het onderzoek tot nu toe komt naar voren dat er sprake was van drie gemaskerde overvallers die een of meer vuurwapens en messen bij zich hadden. In eerste instantie werden drie medewerkers bedreigd die zich in een kleedruimte ophielden. Toen de overvallers op een gegeven moment die ruimte hadden verlaten, smeten ze de deur dicht en barricadeerden de ruimte. Ook werden vijf medewerkers in een kantoorruimte bedreigd. Toen bleek dat er geen geld van het bedrijf was te bemachtigen, moesten slachtoffers eigen spullen afstaan. Nadat de overvallers het kantoor hadden verlaten en zich verplaatsten naar de bouwmarkt zelf, gooiden de slachtoffers de deur van het kantoor dicht. Vervolgens kwam de politieactie op gang en werd de omgeving omsingeld.


Restaurant overvallen
14-8-2001. Vier gemaskerde mannen hebben maandag tegen middernacht een restaurant aan de Dorpsstraat in Aalsmeer overvallen. Minstens één van de daders had een vuurwapen bij zich. De overvallers verdwenen met geld en sieraden van het aanwezige personeel. Niemand raakte gewond.,br> Op het moment van de overval waren alle klanten al verdwenen. De gemaskerde mannen waren maar kort binnen. Ze verdwenen hollend over het trottoir van de N-201 en zijn voor het laatste gezien bij de Ringvaartbrug.

De politie van het wijkteam Aalsmeer is op zoek naar getuigen. Een ieder die wat bijzonders heeft gezien, wordt verzocht te reageren. De wachtcommandant is telefonisch bereikbaar op nummer

(020) 559 39 90



Herder op de A1
17-8-2001. Een politieman die op weg was naar zijn werk, heeft donderdagmiddag een radeloze hond van de A1 gehaald. Het ging om een Mechelse herder die volkomen in paniek tegen het verkeer in een oprit opliep. De agent zette zn auto aan de kant en riep de hond toe. Het dier kwam naar hem toe en sprong direct op de achterbank. De politieman heeft de herder bij het asiel afgeleverd.


Drugs in beslag
17-8-2001. De politie heeft donderdag bij een ziekenhuis 36 bollen drugs in beslag genomen. De bollen waren operatief verwijderd bij een patiënt. Aannemelijk is dat het om een drugskoerier gaat. Onderzocht wordt om wat voor soort verdovende middelen het gaat.


Beschonken chauffeur
17-8-2001. In de Rijnstraat is vannacht een 33-jarige automobilist uit Huizen aangehouden. De chauffeur had gedronken en onderging een alcoholtest aan een politiebureau. De uitslag was een score van ruim
1.4 promille. De man kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.



Jaarverslag gepresenteerd

8-8-2001. Vanochtend is op het Hoofdbureau aan de Elandsgracht het Jaarverslag 2000 aan de pers gepresenteerd. Behalve het financiële jaarverslag bevat het een uitvoerig deel waarin de operationele prioriteiten en een deel waarin personeel en organisatie aan bod komen. Ook staat er een interview met hoofdcommissaris J. Kuiper in. Het verslag, dat dit jaar de titel 'De Factor Blauw' heet, staat ook on line. Klik op het logo om het te downloaden.

Klik hier om de toespraak van de hoofdcommissaris te lezen.



Gewonde bij schietincident
17-8-2001. Vannacht is een 30-jarige man gewond geraakt bij een schietincident in een café aan Kraaiennest. Het slachtoffer is met een schotwond in zijn been naar een ziekenhuis overgebracht. De politie werd pas een half uur na het voorval gewaarschuwd. Toen agenten ter plaatse kwamen, was iedereen al verdwenen. De schutter is onbekend en spoorloos. Welk motief er speelt is ook voorwerp van onderzoek.



Fiets en bromfiets botsen
17-8-2001. Donderdagmiddag werd op de Plesmanlaan een 10-jarige fietsertje aangereden door een bromfiets. Beiden raakten gewond en zijn in een ziekenhuis behandeld. De bromfietser vertelde de politie dat hij remde voor een bocht en de fietser niet meer kon ontwijken.


Overlast Binnenstad
17-8-2001. De politie heeft gisteren in de binnenstad 44 keer een verwijderingsbevel uitgereikt aan personen die drugoverlast veroorzaken. Zij moesten acht uur de buurt verlaten. Daarnaast werden nog eens 45 processen-verbaal uitgereikt voor onder andere wildplassen, slapen op de openbare weg, de handel in en het bezit van harddrugs (totaal 18 bolletjes) en de verkoop van nepdrugs.


Ruzie in café
Tijdens een ruzie in een café in de Lange Leidsedwarsstraat is gisteravond een 35-jarige bezoeker gewond geraakt. Zijn onbekend gebleven tegenstander stak hem met een bierglas in de halsstreek. De dader vluchtte de zaak uit en is spoorloos. Het slachtoffer is per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht en opgenomen. Hij is buiten in levensgevaar. Het slachtoffer kreeg om onbekende reden ruzie met een andere man. Tijdens de ruzie werd deze in zijn hals geslagen met een bierglas. Een slagaderlijke bloeding was het gevolg. Een aantal andere bezoekers van het café gaven het slachtoffer de erste hulp en alarmeerden de politie.



Fietser steekt voetganger
15-8-2001. Een 26-jarige man uit Hoofddorp is dinsdagavond rond halftien in de Leidsestraat gestoken door een onbekend gebleven fietser. De fietser reed tegen hem op. Toen de voetganger daar wat van zei, werd hij gestoken. Het slachtoffer is in een ziekenhuis opgenomen en niet in levensgevaar.

De politie verrichtte tijdens een zoekactie naar de dader één arrestatie. Deze man bleek niets met de zaak van doen en is heengezonden. De recherche is op zoek naar getuigen. De verdachte fietser is een negroïde man in de leeftijd van 30 tot 35 jaar. Hij heeft een lengte tussen de 1.65 en 1.70 meter. Hij heeft zwart kroeshaar en een ongeschoren uiterlijk en/of draagt een ringbaard. De man reed op een donkerkleurige damesfiets. Mensen die informatie hebben, wordt verzocht te bellen met de recherche aan bureau Beursstraat op nummer (020) 559 23 21.


Woninginbrekers vast
15-8-2001. Dinsdagmiddag werden twee mannen (33 en 24 jaar) op heterdaad betrapt bij een inbraak in een woning aan Weerribben. Eén van de verdachten zag kans weg te komen, maar kon na een korte klopjacht weer worden aangehouden. De politie kwam bij genoemde woning na een melding van een inbraak. Daar zagen de agenten twee mannen via de achterzijde wegrennen. Toen ze een tas lieten vallen, gingen de agenten tot actie over. Eén van de mannen zag kans er tussenuit te gaan. Na een zoekactie waarbij politiehonden en zelfs een vliegtuig werd ingezet, werd de verdachte alsnog gearresteerd.



Aanrijding door spookrijder
17-8-2001. Een automobilist die vanmorgen op de A-10-West remde voor een spookrijder, kreeg twee achteropkomende autos boven op zich. Alhoewel de 74-jarige spookrijder niet direct bij het ongeval was betrokken, raakte hij toch licht gewond. Dat gold ook voor een van de andere automobilisten. Beiden zijn ter plaatse behandeld door ambulancepersoneel.

Het ongeval vond plaats op de hoofdrijbaan van de A-10-West tussen de opritten S-106 en S-107. De 74-jarige chauffeur reed via de S-105 in verboden richtring de uitvoegstrook op en zorgde voor een gevaarlijke verkeerssituatie. Een aantal autos kon de spookrijder nog ontwijken. Eén auto remde op tijd, maar twee daarachter rijdende autos, een vuilnisauto en een personenauto, botsten boven op hem. Het rijbewijs van de spookrijder is ingenomen.


Agressieve cafébezoeker
17-8-2001. Donderdagavond is een 53-jarige man aangehouden die verschillende bezoekers van een café in de Tweede Hugo de Grootstraat aanviel. De verdachte is ingesloten in verband met zware mishandeling en/of poging tot doodslag. Hij verwondde twee van de circa 15 cafébezoekers met een hakbijl. Een van hen is in een ziekenhuis opgenomen. De andere mocht na behandeling naar huis. De cafébezoekers overmeesterden de man en hielden hem vast tot de politie arriveerde.


Verkeershinder A10-west
Het wegdek van de A10-west bij Amsterdam is bijna 30 jaar oud. Voor een goede doorstroming van het verkeer is deze weg hard toe aan groot onderhoud. Dit zal plaatsvinden in de periode 26 mei - 26 augustus 2001.

Gedurende de werkzaamheden is de A10-west wel open voor doorgaand verkeer, maar zullen de op- en afritten S103 t/m S107 worden afgesloten. Bovendien is maar een beperkt aantal rijbanen beschikbaar. Er worden verschillende maatregelen getroffen om de westkant van Amsterdam bereikbaar te houden. Sinds januari 2001 worden er al voorbereidingswerkzaamheden verricht. Klik op het logo voor meer informatie.


Reageren op de site?
Wilt u reageren op deze site? Klik dan hier om naar ons guestbook te gaan en laat een boodschap achter.


Dossier
Cokelijn opgerold door de recherche van bureau Flierbosdreef.

Zakkenrollersproject succes, over het positieve effect van het project Zakkenrollerij.

GSM-bombardement, over de actie van ons korps om roof van mobiele telefoons tegen te gaan.

Snackbar super-store, over een aanzienlijke heling-zaak die door het Roofteam van district 4 werd opgelost.



© Politie Amsterdam-Amstelland