CDA

CDA presenteert donderdag 16 augustus 'Naar een duurzame en vitale landbouwsector in Nederland

Tijdens een perspresentatie op donderdag 16 augustus a.s. zal prof. dr. C. P. (Cees) Veerman, voorzitter van een door het Dagelijks Bestuur ingestelde commissie, een eerste exemplaar van het rapport 'Naar een duurzame en vitale landbouwsector in Nederland' aanbieden aan CDA-fractievoorzitter mr. J.G . (Jaap) de Hoop Scheffer die vervolgens zal reageren op het rapport.

Medio april 2001 stelde het Dagelijks Bestuur een commissie in die tot taak kreeg "een christen-democratisch perspectief te ontwikkelen voor een duurzame en vitale landbouwsector in Nederland waarbij een balans wordt gevonden tussen markt, consumenten en dierenwelzijn." De commissie stond onder leiding van Cees Veerman (voorzitter van het College van Bestuur van Wageningenuniversiteit en Researchcentrum, en akkerbouwer te Goudzwaard). Het rapport bevat meer dan 50 concrete beleidsaanbevelingen. De commissie-Veerman levert hiermee bouwstenen voor het nieuwe CDA-verkiezingsprogramma.

De perspresentatie van het rapport vindt plaats in de fractiekamer van het CDA in het Tweede Kamergebouw, ingang Plein. Aanvang 15.30 uur.