PERSBERICHT
16/08/2001
Nieuwe folders Olijfolie Informatiebureau
Olijfolie-ijs en Odysseus
Het Olijfolie Informatiebureau in Amsterdam heeft drie nieuwe
brochures uitgegeven waarin olijfolie de hoofdrol speelt. Twee
receptenfolders: 'Zoete recepten met olijfolie' en 'Zomerse recepten'.
Daarnaast een informatiefolder: 'De historie'. De folders zijn gratis
aan te vragen.
Receptenfolders
Olijfolie is bekend als bepalend ingrediënt in allerlei Mediterrane
gerechten. Steeds meer mensen ontdekken echter dat olijfolie ook een
heel bijzondere touch geeft aan oorspronkelijk Hollandse gerechten.
Maar wat veel mensen niet weten, is dat olijfolie ook heel goed
gebruikt kan worden in zoete gerechten, zoals nagerechten en gebak. In
de folder 'Zoete recepten met olijfolie' staan gerechten als
chocoladegebak, kaastaart en rijstpudding, maar ook bijzondere
gerechten zoals ijs met olijven en honing! In de folder 'Zomerse
recepten' staan recepten als salade niçoise, zarzuela en groene pesto.
Naast de recepten zijn er in de folders weetjes te vinden over het
gebruik van olijfolie, de benamingen en de uiteenlopende toepassingen.
Informatiefolder
De nieuwste informatiefolder 'De historie' vertelt onder andere waar
de olijfboom vandaan komt, waar olijfolie allemaal voor gebruikt werd
in het verleden en wanneer olijfolie zijn intrede deed in Europa.
Eerder verschenen in deze serie de informatiefolders 'Gezond eten met
olijfolie', 'Van olijf tot olie', en 'Soorten en Smaken'.
De folders zijn gratis aan te vragen met een briefkaart naar: Het
Olijfolie Informatiebureau, Postbus 53031, 1007 RA Amsterdam, of een
e-mail naar olijfolie@gci.nl. Ook via de website www.olijfolieinfo.net
kunnen de brochures worden besteld. Voor vragen en nadere informatie
kan men tijdens werkdagen bellen met de informatielijn 020-6731233 of
een e-mail sturen.
Het Olijfolie Informatiebureau
Het Olijfolie Informatiebureau geeft, in opdracht van de Europese
Unie, voorlichting aan Nederlandse consumenten over alle aspecten van
olijfolie. Naast het uitgeven van brochures
maken onder andere activiteiten op verkooppunten, proeverijen,
culinaire evenementen en samenwerking met verschillende media deel uit
van het programma. Op de internetsite van het bureau
www.olijfolieinfo.net zijn, naast veel informatie, ook recepten te
vinden.
Noot aan de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Het Olijfolie
Informatiebureau,
Barbara Oosterom of Saskia Buitink, telefoon 020-6731233 of
olijfolie@gci.nl.