PERSBERICHT
16/08/2001

Nieuwe folders Olijfolie Informatiebureau

Olijfolie-ijs en Odysseus

Het Olijfolie Informatiebureau in Amsterdam heeft drie nieuwe brochures uitgegeven waarin olijfolie de hoofdrol speelt. Twee receptenfolders: 'Zoete recepten met olijfolie' en 'Zomerse recepten'. Daarnaast een informatiefolder: 'De historie'. De folders zijn gratis aan te vragen.

Receptenfolders
Olijfolie is bekend als bepalend ingrediënt in allerlei Mediterrane gerechten. Steeds meer mensen ontdekken echter dat olijfolie ook een heel bijzondere touch geeft aan oorspronkelijk Hollandse gerechten. Maar wat veel mensen niet weten, is dat olijfolie ook heel goed gebruikt kan worden in zoete gerechten, zoals nagerechten en gebak. In de folder 'Zoete recepten met olijfolie' staan gerechten als chocoladegebak, kaastaart en rijstpudding, maar ook bijzondere gerechten zoals ijs met olijven en honing! In de folder 'Zomerse recepten' staan recepten als salade niçoise, zarzuela en groene pesto. Naast de recepten zijn er in de folders weetjes te vinden over het gebruik van olijfolie, de benamingen en de uiteenlopende toepassingen.

Informatiefolder
De nieuwste informatiefolder 'De historie' vertelt onder andere waar de olijfboom vandaan komt, waar olijfolie allemaal voor gebruikt werd in het verleden en wanneer olijfolie zijn intrede deed in Europa. Eerder verschenen in deze serie de informatiefolders 'Gezond eten met olijfolie', 'Van olijf tot olie', en 'Soorten en Smaken'.

De folders zijn gratis aan te vragen met een briefkaart naar: Het Olijfolie Informatiebureau, Postbus 53031, 1007 RA Amsterdam, of een e-mail naar olijfolie@gci.nl. Ook via de website www.olijfolieinfo.net kunnen de brochures worden besteld. Voor vragen en nadere informatie kan men tijdens werkdagen bellen met de informatielijn 020-6731233 of een e-mail sturen.

Het Olijfolie Informatiebureau
Het Olijfolie Informatiebureau geeft, in opdracht van de Europese Unie, voorlichting aan Nederlandse consumenten over alle aspecten van olijfolie. Naast het uitgeven van brochures
maken onder andere activiteiten op verkooppunten, proeverijen, culinaire evenementen en samenwerking met verschillende media deel uit van het programma. Op de internetsite van het bureau www.olijfolieinfo.net zijn, naast veel informatie, ook recepten te vinden.

Noot aan de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Het Olijfolie Informatiebureau,
Barbara Oosterom of Saskia Buitink, telefoon 020-6731233 of olijfolie@gci.nl.