Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

berichten van woensdag op donderdag 15 - 16-08
11:00 donderdag 16 augustus 2001

Martin Panman
0592-383211

Bestuurder onder invloed tegen lichtmast

ASSEN. Een 31-jarige inwoner van Assen botste de afgelopen nacht op de Rolderhoofdweg met zijn personenauto tegen een lichtmast. De man raakte daarbij licht gewond. Bij onderzoek door de politie bleek dat de man onder invloed was. Hij moest mee naar het politiebureau in Assen, waar hij een dagvaarding voor het rijden onder invloed mee naar huis kreeg.

Scooter botst tegen auto

MEPPEL. Op de kruising van de Javastraat met de Woldstraat in Meppel botste een 18-jarige scooterbestuurder uit die plaats tegen een personenauto. De man wilde de Woldstraat oversteken in de richting van de markthallen en zag de personenauto, bestuurd door een 33-jarige plaatsgenoot, vermoedelijk over het hoofd. De scooter maakte een luchtreisje en belandde vervolgens tegen een geparkeerd staande auto, die eveneens beschadigd werd. De bestuurder van de scooter werd per ambulance voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel.

Botsing tussen skelter en personenauto

EMMER COMPASCUUM.

Een zesjarige jongentje uit Emmer Compascuum reed gisteravond met zijn skelter zonder uit te kijken de rijbaan van de Middenweg in die plaats op en werd daar aangereden door een personenauto, bestuurd door een 23-jarige man uit Erica. De auto reed over de linker voorzijde van de mooie blauwe skelter, die daarbij geheel vernield werd. De jongen werd naar het Scheperziekenhuis vervoerd met een gebroken linker been en veel schaafwonden en moet daar in elk geval een nacht ter observatie blijven. De bestuurder van de personenauto kwam met de schrik vrij.

Overval

COEVORDEN. In Coevorden werd vannacht een man in een hotel aan de Sallandsestraat overvallen. Een 46 jarige Amerikaanse gast sliep in een kamer op de benenden verdieping en had het raam opengezet vanwege de warmte. Tegen 3 uur werd hij wakker van het licht van een zaklamp. Hij zag dat buiten een man stond die een pistool op hem gericht had.. Deze man schreeuwde in het engels tegen het slachtoffer, dat hij geld wilde hebben. De Amerikaan bedacht zich geen moment, pakte een stoel en sloeg hiermee tegen de arm van de overvaller. Deze ging er vervolgens zonder buit rennend vandoor. De Amerikaan deed aangifte van bedreiging. De politie stelt een onderzoek in.

Glas in het water

ASSEN. In de Baggelhuizerplas bij het bruggetje blijkt veel glas in het water te liggen. Een aantal spelende kinderen zijn inmiddels gewond geraakt door dit glas. Nu blijkt, dat de oudere jeugd, die zich avonds bij het bruggetje ophouden, er een gewoonte van maakt om hun bierflessen kapot te slaan op de betonnen stenen in het water. Hierdoor valt er ook veel glas in het water. In overleg met de gemeente Assen zal bekeken worden wat er aan gedaan kan worden om het probleem op te lossen.

Auto opengebroken.

EELDE. Woensdagavond werd er een radardetector uit een auto gestolen. Getuigen zagen, dat een donker grijze Volvo 360 tegen 21.30 uur stopte naast een auto, die geparkeerd stond op de Stoffer Holtjerweg in Eelde. In de auto zitten een man en een vrouw. De man stapt uit de auto en loopt naar de kofferbak van zijn auto en pakt daar iets uit. Vervolgens loopt hij naar de geparkeerde auto toe, slaat een ruit in, haalt er een radardetector uit, stapt in de Volvo en rijdt weg, de verbouwereerde getuigen achterlatend. Het kenteken van de grijze volvo bleek te zijn afgeplakt, zodat deze niet opgenomen kon worden. De 45 jarige eigenaar van de auto deed aangifte.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe